De ce a fost amendată Facebook cu 110 milioane de euro. Comisarul european pentru Concurență explică, în exclusivitate, pentru Știrile TVR

19 mai 2017, 09:04

Este firesc ca fiecare utilizator să știe ce se întâmplă cu informațiile sale și este dreptul lui să își separe aceste date, a explicat comisarul european.

„Când Facebook a achiziționat WhatsApp am pus tot felul de întrebări: cum veți manageria această nouă companie? Și nu ne-au spus niciodată că erau capabili să lege profilele de Facebook cu numerele din WhatsApp, deși puteau la acel moment. Și când acest lucru a ieșit la iveală, că ni s-au dat informații false, Facebook a recunoscut asta și acum au fost amendați cu 110 milioane de euro pentru furnizarea de informații false. Din fericire, nu va afecta consumatorul pentru că nu va afecta fuziunea”, a declarat, în exclusivitate pentru Știrile TVR, Margrethe Vestager.

Facebook a recunoscut neregulile și a afirmat că erorile de comunicare de acum trei ani nu au fost intenţionate. Gigantul digital Facebook a achiziţionat serviciul de mesagerie WhatsApp, în 2014, cu 21,6 miliarde de dolari.

Comisarul european pentru Concurență, Margrethe Vestager, a confirmat, totodată, că produsele alimentare comercializate de marile branduri în estul Europei au o calitate inferioară. Mai multe detalii, aici.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă