CORESPONDENȚĂ EXTERNĂ

"De-a dacii și romanii" la Moscova, la festivalul de reconstituire istorică "Vremuri și epoci"

Dacii au revenit la Moscova pentru cel mai mare festival de reconstituire istorica "Vremuri şi epoci". România participă pentru a doua oară și este reprezentată de mai multe asociaţii istorice. Liviu Iurea vă invită să faceţi o incursinue în timp pentru a simţi atmosfera de acum două milenii.

11 Iunie 2017, 23:03 (actualizat 11 Iunie 2017, 23:06) |

Tabăra dacică din parcul Kolomenskoye este plină de vizitatori. Aici poţi să vezi cum trăiau strămoşii noştri în urmă cu două milenii.

Liviu Iurea, corespondentul Ştirilor TVR: "Anul acesta, România are o reprezentare foarte bună. Sunt peste 60 de daci, romani, gladiatori - toţi membri ai unor asociaţii de reconstituire istorică din Satu Mare, Iaşi, Alba şi Piteşti”.

De la un festival de reconstituire istorică nu lipsesc luptele. Cele mai apreciate sunt improvizaţiile din cadrul reprezentaţiilor ad-hoc.

Este primul an când festivalul se desfăşoară şi în alte 30 de locuri din Moscova - parcuri, pieţe şi chiar pe stradă.

Anastasia Bobrovski, organizator al festivalului: "Dăm posibilitatea vizitatorilor să vadă epoci diferite. Nu întâmplător, festivalul se numeşte 'Reuniunea'. Este o întrunire a pasionaţilor de istorie din toată lumea".

Sunt reprezentate 12 perioade - de la antichitate până la Al Doilea Război Mondial. Este o desfăşurare de forţe impresionantă - 6 mii de participanţi din 22 de state.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN EXTERN
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 20°C 15°C
IASI 18°C 13°C
CLUJ 16°C 12°C
CONSTANTA 19°C 15°C
CRAIOVA 19°C 14°C
BRASOV 16°C 11°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI