De 1 Decembrie, TVR produce spectacolul Paradei pentru toţi românii

30 noiembrie 2017, 11:08

Reportaje, parade militare în direct, ediţii speciale ale emisiunilor consacrate, toate reunite sub genericul #EuSuntRomânia – parte a campaniei dedicate Centenarului -, tradiţionalul spectacol folcloric Noi suntem români, emisiunea Centenarul în care aflăm „ce înseamnă 1 Decembrie 1918”după 100 de ani şi România 9 sunt programelele pregătite de TVR pentru Ziua Naţională a României, transmise pe TVR 1.

Pe 1 Decembrie, Parada militară de la Arcul de Triumf se vede la TVR, Televiziunea Română fiind Official Broadcaster al evenimentului. În această calitate, TVR va produce Parada Zilei Naţionale a României la standarde excepţionale şi va asigura semnal pentru celelalte televiziuni.

Pentru producţia TV, echipa televiziunii publice va folosi 20 de camere de filmare, amplasate inclusiv pe turnul TVR şi Arcul de Triumf, astfel încât să fie surprinse toate momentele evenimentului.

În acest an, pe sub Arcul de Triumf vor defila 3.500 de militari, 350 de maşini de luptă, 300 de militari străini din 15 ţări aliate şi partenere, iar de la sol, dacă vremea va permite, se vor ridica 50 de elicopetere şi avioane şi, pentru prima dată, celebrele F-18 ale Forţelor Aeriene Canadiene.

(oar_w460) Constantin

Pe lângă imagini de calitate, telespectatorii TVR vor avea parte şi de cele mai avizate informaţii despre Paradă şi tehnica militară desfăşurată. Transmisia de la Arcul de Triumf va fi comentată de jurnalistul Adelin Petrişor, unul dintre cei mai experimentaţi jurnalişti în domeniul militar, alături de colonelul Constantin Spînu şi va putea fi urmărită pe TVR 1, TVR Internaţional şi TVR Moldova.

#EuSuntRomânia spunem încă de la ora 7.00, când cei doi matinali, Maria Linda şi Dorin Chioţea ne prezintă români care vor şi pot să construiască România următorilor 100 de ani. Vom descoperi poveştile unor oameni extraordinari: un tânăr care, până la 21 de ani, a fost deja olimpic, ghid turistic, translator, ajutor pentru copiii cu dizabilităţi şi nu numai; altul, care până la nici 30 de ani fusese deja inclus în topul celor mai de succes tineri români; prima creatoare de modă din România invitată oficial să-şi prezinte colecţia la Săptămâna Modei de la Milano; activişti civici, dar şi un bulgar devenit român, care continuă să viseze şi să lupte pentru ţara adoptivă.

(oar_w460) Parada - f

De-a lungul întregii dimineţi de 1 Decembrie, reporterii TVR ne vor ţine la curent cu ultimele pregătiri pentru paradele de la Arcul de Triumf, Alba Iulia, Iaşi etc, iar corespondenţii din ţară ne vor relata despre cum se pregătesc românii din toate colţurile ţării să îşi sărbătorească Ziua Naţională. De la corespondenţii TVR din străinătate, vom afla cum petrec românii 1 Decembrie la Paris, Madrid, Chişinău, Moscova ori Bruxelles.

Emma Zeicescu va prelua de la Maria Linda şi Dorin Chioţean ştafeta #EuSuntRomâniaşi va petrece Ziua Naţională, în studioul TVR, cu Sorana Cîrstea, a doua cea mai bine clasată  jucătoare de tenis din România conform WTA. Ediţia specială #EuSuntRomâniacu Emma Zeicescu şi Parada de la Arcul de Triumf vor putea fi urmărite începând cu ora 10.00, pe TVR 1 şi simultan pe TVR Internaţional şi TVR Moldova.

De la ora 12.00, vom asista, în direct, la slujba Te Deum de la Catedrala Reîntregirii Neamului din Alba-Iulia. Ceremonia va fi oficiată de ÎPS Irineu, Arhiepiscop de Alba Iulia. La eveniment sunt aşteptaţi credincioşi şi reprezentanţi ai autorităţilor centrale şi locale. Transmisiunea se realizează în colaborare cu Studioul Teritorial Cluj, iar comentariul este asigurat de Andrei Victor Dochia. Slujba Te Deum se transmite simultan la TVR 1, TVR 3, TVR Internaţional şi TVR Moldova.

(oar_w460)

Tot de la Alba Iulia, la TVR 1 şi simultan pe TVR Internaţional şi TVR Moldova, vom putea urmări, de la ora 13.00, şi Parada militară din oraşul istoric. În studioul TVR, Alina Stancu şi istoricul Cosmin Popa vor discuta despre semnificaţia zilei de 1 Decembrie.

(oar_w460) Noi suntem

La ora 15.00 (şi de la 16.00, partea a doua) avem întâlnire cu Iuliana Tudor, la Sala Transilvania din Sibiu, unde se desfăşoară spectacolul extraordinar Noi suntem români, dedicat zilei de 1 Decembrie. Orchestra „Lăutarii”, condusă de maestrul Nicolae Botgros, este în această zi alături de telespectatorii TVR 1, TVR Internaţional şi TVR Moldova. La fel sunt şi Ansamblul „Cindrelul-Junii Sibiului”, Ansamblul „Ceata Junilor” şi interpreţii: Nicolae Furdui Iancu, Tudor Furdui Iancu, Nineta Popa, Mariana Anghel, Alexandru Pugna, Ovidiu Homorodean, Cristian Fodor, Dumitru Teleagă, Valentin Sanfira, Nicuşor Iordan, Daniel Rosalim, Ilie Medrea, Olguţa Berbec, Viorica Macovei, Alina Pinca, Alina Bîcă, Gabriel Dumitru, Nicu Mâţă, Paul Ananie, Daniel Pop, Răzvan Năstăsescu, Adriana Anghel, Izabela Tomiţa, Alexandru Brădăţan, Traian Stoiţă, Oana Tomoiagă, Stana Stepanescu, Andra Matei, Emilia Dorobanţu, Anamaria Rosa Preda, Narcisa Băleanu, Virginia Irimuş, Mădălina Mîrza, Vlăduţa Lupău, Adrian Neamţu.

(oar_w460) Noi suntem

De la ora 18.30, Radu Andrei Tudor ne duce la Târgul de Crăciun din Bucureşti, care se deschide chiar pe 1 decembrie şi asistăm, în direct, la aprinderea luminiţelor de Sărbători.

Ionuţ Cristache ne aşteaptă la România9 cu o ediţie specială, în compania unor invitaţi speciali: Marius Tucă şi Marius Manole, care vor discuta cu emoţie despre România, de la ora 21.00, la TVR 1.

(oar_w460) Ionut Cris

Ce înseamnă 1 decembrie 1918”, care este starea de spirit cu care întâmpinăm Centenarul este „exerciţiul” pe care ni-l propune Cătălin Ştefănescu la Centenarul, de la ora 22.30, la TVR 1. Provocaţi să răspundă la întrebare au fost atât oamenii întâlniţi întâmplător pe stradă, cât şi o serie de cercetători în istorie şi specialişti în relaţii internaţionale precum Armand Goşu – conferenţiar la Universitatea Bucureşti, Silvia Marton – doctor în ştiinţe politice la Universităţile din Bucureşti şi din Bologna, Cristian Vasile – cercetător ştiinţific în cadrul Institutului de Istorie „N. Iorga“, Ştefan Popescu – doctor în istoria relaţiilor internaţionale al Universităţii din Paris, Constanţa Vintilă-Ghiţulescu – istoric, Cosmin Popa – cercetător ştiinţific.

(oar_w460) Catalin St

Dincolo de dreptul fiecăruia de a avea o părere, există şi un fel de obligaţie pe care ne-o impune bunul simţ. Aceea de a a accepta că cei care au o părere diferită de a noastră nu sunt lipsiţi de patriotism. Nu sunt răuvoitori. Istoria şi ţara nu sunt doar ale unora dintre noi, ci ale tuturor”, mărturiseşte Cătălin Ştefănescu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite