Deținătorii de domenii de internet .ro care nu au plătit taxa anuală de reînnoire pot rămâne fără adrese

30 august 2018, 13:45

Florin Nino este antreprenor și trăiește în București. A cumpărat peste 70 de domenii .ro pentru site-uri de muzică și călătorii. Acum își vede proiectele date peste cap. Nu are suficienți bani să plătească serviciul anual de mentenanță. Acesta costă de la 6 euro pentru fiecare adresă.

A renunțat deja la 22 de adrese pe care nu le mai folosea și se gândește să mute unele site-uri pe domenii din afara țării. Nu este un caz singular. În total, sunt 252.000 de domenii .ro în pericol de ștergere pentru ca utilizatorii nu au achitat serviciul de mentenanță, conform statisticilor oficiale.

Aproape 2.000 de domenii .ro au fost reînregistrate imediat după ce au fost șterse. Unele sunt adrese web cu notorietate care erau urmărite de vânătorii de domenii.

România a fost ultima țară europeană care a introdus serviciul anual de mentenanță, de la 1 martie 2018. Acesta se plătește la Registrul Român de Domenii sau la partenerii acreditați. Și a înlocuit taxa de 52 de dolari care se achită o singură dată pentru utilizarea domeniului pe o durată nedefinită. Banii sunt investiți în mentenață, tehnologii și echipamente, spun reprezentanții Registrului Român de Domenii.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite