TELEJURNAL REGIONAL

Deșeurile rezultate în urma lucrărilor de renovare, colectate în saci speciali la Iași

În perioada pandemiei, mulți dintre noi am stat mai mult pe acasă și ne-am gândit să ne renovăm locuințele. O problemă care apare de fiecare dată este aceea a deșeurilor provenite din lucrările de renovare: moloz, mobilier vechi, tâmplărie. De multe ori, acestea sunt aruncate la ghenele de gunoi, deși este interzis. De acum, ieșenii au la dispoziție un nou serviciu public prin care se pot debarasa de aceste deșeuri. Societatea Salubris va colecta deșeurile provenite din lucrările de renovare, folosind utilaje speciale.

05 Martie 2021, 11:13 (actualizat 05 Martie 2021, 11:20) Știrile TVR |
Super sacul salvator
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Deșeurile rezultate din lucrările de renovare vor fi colectate în saci speciali confectionați din rafie.

Ieșenii care doresc să apeleze la noul serviciu public trebuie să facă o cerere telefonică sau online. Ei pot programa ziua în care deșeurile să fie ridicate cu autovehiculul special de colectare și pot comanda sacul de dimensiuni mari necesar.

Super sacul are o înălțime de 80 de centimetri, 125 cm lățime și 245 cm lungime. Este confecționat din rafie pentru a rezista la greutatea deșeurilor. Cantitatea de deșeu care va putea fi transportată cu sacul diferă în funcție de modul în care este umplut.

Reprezentanții Salubris spun că super sacul trebuie umplut doar cu mobilă veche și deșeuri din renovări, nu și cu cele menajere. Acesta poate fi depozitat în fața blocurilor, dar la cel puțin 1 metru și jumătate de garduri, copaci sau vehicule, astfel încât să fie posibil accesul mașinii de colectare.

Ieșenii speră ca odată cu înființarea noului serviciu de colectare a deșeurilor să scape de grija provocată de găsirea unui loc de depozitare, în care să nu riște încălcarea legii.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN TELEJURNAL REGIONAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 7°C
IASI 3°C 6°C
CLUJ 4°C 8°C
CONSTANTA 11°C 14°C
CRAIOVA 8°C 7°C
BRASOV 7°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI