Deșeuri cu risc biologic, la un cămin de bătrâni din Galați, unde au fost înregistrate 12 decese provocate de coronavirus

4 mai 2020, 17:51

La căminul Sfântul Spiridon până acum au fost 12 decese provocate de noul coronavirus printre bătrâni. Aici au fost descoperite aproximativ 60 de cazuri de covid 19.

Căminul este administrat de primăria Galaţi iar Direcţia de Sănătate publică a cerut ca toate camerele să fie golite de bunuri şi dezinfectate. Astfel, în curte, lângă gard, sunt acum munţi de deşeuri care aşteaptă să fie ridicate.

Mare parte dintre deșeuri provine de la bătrânii care au decedat în ultima perioadă din cauza Covid 19, iar angajații de aici spun că gunoiul, cu risc biologic, nu a mai fost ridicat, de aproape o săptămână.

Deșeurile pot fi periculoase pentru trecători. În apropiere se află și o stație de autobuz. Reprezentanții primăriei spun că au luat măsuri.

Pe de altă parte, sunt angajați ai căminului care acum lucrează şi ar vrea să fie testaţi pentru noul coronavirus când ies din tura de 14 zile.

Se tem că după ce își încheie cele 14 zile de muncă la căminul de bătrâni, nu vor fi testati. Protocolul medical prevede că doar personalul care a intrat în contact direct cu bătrânii să fie testat. Ceilalți angajați vor beneficia de analize doar dacă prezintă simptome.

În cele două cămine pentru vârstnici din Galați, Sfântul Spiridon administrat de primărie şi unul privat, au murit până acum 48 de bătrâni. Dar alte zeci de persoane au fost infectate.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite