David Popovici a câștigat finala probei de 100 m liber la Naționalele de natație și a obținut biletul pentru Jocurile Olimpice de la Paris. „Eu și cu antrenorul meu nu ne propunem decât să fim ignoranți față de limite”

8 aprilie 2023, 13:56

David Popovici a fost, ca de obicei, pe culoarul 4. A întors primul cu timpul 23.03!

A câștigat cursa cu 47.61 și a obținut astfel baremul de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Paris!

„Am reușit să fac astăzi pentru că mi-am propus. Am dat răspunsul ăsta (…) că nu e nicio grabă”, a declarat David Popovici.

El a subliniat că se bucură să vadă tribuna atât de plină și și-a salutat bunica.

„Nu mi-am propus nimic încă, pentru că la fiecare competiție la care mergem eu și cu antrenorul meu nu ne propunem decât să fim ignoranți față de limite. Nu ne gândim la timp niciodată, doar să ne iasă cursa cât mai bine și cât mai frumos. Și așa că mă bucur că mi-am câștigat biletul spre Jocuri”, a declarat Popovici, întrebat ce planuri are pentru Paris.

Popovici a câștigat la Naționalele de la Otopeni încă 4 titluri de campion la 50 de metri liber, 100 de metri spate, 50 de metri fluture și 400 de metri liber.

Momentul în care David Popovici a câștigat în 2022 aurul european de seniori la Roma, stabilind un RECORD MONDIAL în proba de 100 m liber, cu timpul 46.86.

Vineri, David Popovici și Vlad Stancu au făcut o cursă senzațională la 400 de metri liber, în care au mers cap la cap în prima suta de metri, după care erau la egalitate perfectă.

Cu un timp de 3 min 51 de secunde 8 sutimi, Popovici a câștigat vineri al patrulea său titlu în bazinul de la Otopeni.

Listele de start de sâmbătă

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite