David Popovici, elogiat de presa internațională, după dubla istorică de la Mondiale: „Popovici show!”, „Faceți cunoștință cu noua ‘torpilă’, care poate schimba fața stilului liber”

David Popovici în The Times
David Popovici în The Times
23 iunie 2022, 10:13

L’Equipe amintește că David Popovici este primul înotător care, la doar 17 ani,  a realizat dubla 100-200 din 1973 încoace. „Românul făcuse deja furori luni câștigând proba de 200 m liber, devenind cu, 1’43’ ’21 al patrulea cel mai rapid om din istorie la această probă”, notează publicația franceză, resemnată după ce David l-a întrecut în competiție pe francezul Maxime Grousset, cel care s-a aflat în frunte o bună parte înainte de finish.

„Faceți cunoștință cu David Popovici, noua ‘torpilă’, care poate schimba fața stilului liber”, au scris cei de la The Times. Britanicii îl compară astfel pe campionul român cu australianul Ian Thorpe, o legendă a natației mondiale, având în palmares 5 titluri de campion olimpic și  11 de  campion mondial.

”Popovici show!”, titrează cei  de la Gazzetta dello Sport: „Triumf pentru românul născut în 2004, care a devenit al doilea om din istorie, după americanul Jim Montgomery în 1973, care reușește dubla la 100 și 200 de metri liber”.  Publicația italiană oferă și prima declarație ”la cald” a dublului campion mondial de la Budapesta: „În primul rând, aș fi putut înota mai bine (n.r. – în semifinală a obținut 47.13), dar oboseala a început să se instaleze și mă bucur că s-a terminat. Mi se spune vrăjitorul din piscină? Am bifat unul dintre lucrurile de făcut la acest campionat”.

Belgienii de la Nieuwsblad vorbesc despre „înotătorul minune român” și despre „fenomenul din România care a câștigat titlul mondial și la 100 de metri liber.”

Swimming World Magazine scrie despre „copilul-minune” din România care „a fost nevoit să muncească din greu pe ultima bucată  a cursei pentru a-și adjudeca a doua medalie de aur de la Campionatul Mondial de la Budapesta”.

O reacție a venit și de la pagina oficială a Jocurilor Olimpice, pe contul de Twitter, unde a fost postat mesajul „Se pare că totul a meritat, David Popovici”, alături de alte mesaje care însoțesc două fotografii: „Trebuie să te trezești la 4 dimineața zilnic pentru antrenamente” și „Devenind dublu campion mondial la 17 ani.”

 

Ziarul Marca a titrat ‘‘Dublă istorică pentru tânărul Popovici, care s-a impus şi la 100 m liber” şi  l-a numit pe adolescentul român ”noul fenomen al stilului liber”.

”Noul campion este chemat să scrie multe pagini glorioase din sportul său. A confirmat asta în primele lui declaraţii imediat ce a ieşit din piscină. ‘Acesta este doar începutul unui drum lung, lung’, s-a aventurat Popovici cu multă încredere în sine”, scriu jurnaliștii spanioli.

Publicația AS a salutat apariţia a două noi staruri, românul David Popovici, campion la 100 şi 200 m liber, respectiv Leon Marchand (20 ani), campion mondial la 200 şi 400 m mixt: ”Marchand şi Popovici sunt senzaţiile unei competiţii mai bogate decât se aştepta în ciuda absenţei ruşilor şi în timpul unui an post-olimpic.”

Agenţia France Presse a scris că Popovici este ”noul rege al cursei regine”, după victoria românului la 100 m liber, în timp ce agenţia spaniolă EFE a arătat că David ”a devenit stindardul autenticei revoluţii de tineret care se desfăşoară la Campionatele Mondiale de la Budapesta, după ce şi-a agăţat la gât a doua medalie de aur în capitala maghiară, câştigând finala la 100 m liber”.

”Dar dacă dubla lui David Popovici a confirmat naşterea unui nou superstar mondial, timpul său câştigător de 47sec58 /100 a arătat clar că românul are destul loc de îmbunătăţire”, a adăugat EFE.

CITIȚI ȘI:

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite