Datoriile către stat, plătite în rate. Statul are de recuperat de la cetățeni și firme aproape 20 de miliarde de euro

Aproape 20 de miliarde de euro! Este suma uriașă pe care statul o are de recuperat de la cetățeni și firme mai ales din neplata taxelor și impozitelor. Pentru a strânge mai mulți bani la buget, Guvernul vrea acum să schimbe abordarea: în locul controalelor ANAF, propune datornicilor să plătească sumele în rate. Patronii care vor să scape de inspecțiile fiscului vor putea opta și pentru plata un impozit forfetar care ar urma să fie introdus din august.

25 Iunie 2019, 20:17 |
Datoriile la stat, plătite în rate
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Cetățenii care au datorii la stat, de până la un milion de lei, vor putea cere ANAF plata datoriilor eșalonat. Dacă achita dările până la 30 noiembrie 2019 scapă de dobânzi și penalități.

Este doar una dintre măsurile pregătite de Ministerul de Finanțe pentru a stimula colectarea la buget.

Și firmele cu datorii la stat de peste un milion de lei vor putea solicită să achite sumele în tranșe, în decursul a șapte ani, în baza unui plan de restructurare.

Dacă devin buni-platnici pot beneficia de o scădere a datoriei cu până la 50%.

În total, statul are de recuperat de la cetățeni și firme aproape 20 de miliarde de euro.

Din august, patronii ar putea opta și pentru plata unui impozit forfetar, în locul impozitelor actuale pe cifra de afaceri sau pe profit. Sunt vizate mai ales firmele mici care nu contribuie cu sume mari la bugetul de stat.

Programele de reeșalonare a datoriilor de către firme și cetățeni urmează să fie adoptate prin ordonanță de urgență. Măsura care vizează plata impozitului forfetar va fi discutată cu reprezentații mediului de afaceri în perioada următoare.

 

 

 

 

 

 

 

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ECONOMIE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 12°C 8°C
IASI 9°C 8°C
CLUJ 9°C 3°C
CONSTANTA 13°C 11°C
CRAIOVA 12°C 6°C
BRASOV 9°C 4°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI