Daruri pentru copiii fără posibilități, de 1 iunie. În Arad, mai mulți copii au primit o masa caldă, iar în Cluj-Napoca, tablete și laptopuri

1 iunie 2020, 20:11

A fost o zi minunată pentru copiii care locuiesc într-o casă de tip familial din Cluj-Napoca. Au primit de la voluntarii unei asociații laptopuri și tablete. Până acum, singurele dispozitive pe care le puteau folosi erau două tablete, și acelea împrumutate de la școală.

Mulți dintre copiii au fost abandonați de copii în centrele de plasament. Până să ajungă în această casă de tip familial, nu fuseseră la școală. Acum le place să învețe și au rezultate foarte bune la învățătură. Andreea are 24 de ani și este studentă.

La „Căsuță Bucuriei” locuiesc opt copii, cu toții luați din centrele de plasament. Cel mai mic are 7 ani, iar cel mai mare, Andreea, tânără studentă, are 24 de ani. În curând, familia se va mări cu încă doi copii, de șapte și opt ani.

În Arad, 60 de copii din comuna Covăsânţ au primit astăzi o masă caldă, din partea voluntarilor.

S-au bucurat de această masă caldă și patru frați, care sunt crescuți doar de bunici, după ce mama lor a fost internată în spital.

Alți trei frați sunt doar în grija mamei. Și pentru ei astăzi a fost o zi frumoasă.

Mulți copii se culca însă nemâncați în România. Peste 150.000 dintre copii se culcă în fiecare seară flămânzi, în timp ce zeci de tone de alimente se aruncă. Iar aproximativ 21,5% trăiesc în deprivare materială severă, arată un raport al Asociației Salvați Copiii, în timp ce România ocupa în continuare topul rușinos al mortalității în rândul copiilor. Nu stăm mai bine nici în ceea ce privește accesul la educație. În fiecare an, zeci de mii de elevi renunță la școală și devin astfel victime sigure ale sărăciei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite