Daruri dedicate Papei Francisc. Sfântul Părinte va fi întâmpinat cu imnuri la București și Iași

20 mai 2019, 09:38

Cântecul este interpretat de cupluri de tineri căsătoriți și de membri ai unor familii din diverse parohii catolice din Capitală. Prin imnul dedicat Sfântului Părinte, credincioșii catolici îşi exprimă bucuria primirii Papei Francisc în mijlocul lor.

Şi la Iaşi, Suveranul Pontif va fi întâmpinat cu un imn pregătit special.

Textul imnului a fost scris de părintele Cristian Diac, iar muzica a fost compusă de părintele Marcel Balint. Corul este dirijat de părintele Ciprian Antălucă.

Este un moment important şi îl aşteptăm cu bucurie pe Sfântul Părinte să vină aici, la Iaşi, în mijlocul nostru şi trebuie să recunoaştem că partea muzicală, cântecele sunt importante la astfel de evenimente, mai ales atunci când participă un număr mare de persoane, de credincioşi, spune pr. Ciprian Antălucă, dirijorul corului.

Imnul va fi interpretat în faţa Suveranului Pontif pe 1 iunie, pe scena care va fi amplasată în faţa Palatului Culturii. Şase coruri şi zece instrumentişti vor însufleţi atmosfera vibrantă din jurul Sfântului Părinte.

Ne apropiem cu paşi repezi de o mare sărbătoare, rugăciunea, cântarea creează această sărbătoare. Şi acest imn într-un mod special ne adună pe toţi şi ne transmite tocmai acest mesaj „Să mergem împreună”, pr. Adrian Blăjuţă, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Romano-Catolice de Iaşi.

Cele două imnuri reafirmă grija bisericii pentru evitarea rupturii dintre generaţii, o tendință tot mai accentuată în bisericile creștine.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite