Daruri de Crăciun pentru familiile nevoiașe din Polonia

11 decembrie 2022, 10:40

În Polonia, este weekendul miracolelor, așa cum este neoficial denumită campania prin care pachete de Crăciun sunt distribuite pentru 15.000 de familii nevoiașe. Sute de voluntari, dar și artisiti, sporitivi și alte personalități publice din Polonia contribuie la realizarea acestor „daruri nobile”.

Aceste pachete au început să fie create și distribuite acum 22 de ani la inițiativa unei asociații și chiar dacă sunt oferite de Crăciun nu înseamnă că produsele oferite au legătură cu sărbătorile. În multe cazuri sunt lucruri care să-i ajute pe oameni să-și facă singuri o viață mai bună.

Joanna Sadzik, președintele asociației umanitare: Din lucrurile deosebite pe care mi le amintesc au fost un manual și un curs de sudură. Cu acest curs, cel care l-a primit, s-a angajat sudor și anul următor nu a mai avut nevoie de acest pachet. De multe ori sunt donate asemenea lucruri pentru perfecționare. De exemplu cineva a primit o mașină de cusut cu ajutorul căreia a putut să lucreze în plus, să câștige bani și să-și susțină familia fără să mai aibă nevoie de acest cadou.

Inițiativa „Darul Nobil” implică anual aproape un milion de polonezi, de la cei nevoiași până la voluntari și donatori. Anul trecut valoarea totală a pachetelor de Crăciun a ajuns la aproape 1,5 milioane de euro.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite