Darren Cahill spune că Simona Halep va fi audiată luna aceasta în scandalul de dopaj și este convins de nevinovăția sportivei: În niciun caz nu a trișat

10 februarie 2023, 17:58

Antrenorul australian a fost invitat la un podcast în care a vorbit și despre cazul fostei sale eleve.

„Mă gândesc mult la Simona și mi se face rău de fiecare dată când realizez prin ce trece. Nu am prea multe noutăți despre caz. Din ce înțeleg, în februarie va avea loc o audiere în care va avea șansa să-și prezinte cazul. Am înțeles că au găsit sursa contaminării. Nu sunt sigur dacă a fost în mâncare sau în suplimente, dar au aflat de unde a apărut. Am făcut o declarație la început despre cazul Simonei Halep și îmi mențin cu tărie ceea am spus”, a subliniat Darren Cahill, care a adăugat: „În niciun caz nu ar fi trișat. Este o persoană minunată. În niciun caz nu ar fi greșit cu așa ceva.”

(w500) Declarați

Darren Cahill a făcut declarații în apărarea fostei sale eleve chiar la începutul scandalului de dopaj în care este implicată și a afirmat că îi este alături și o susține necondiționat.

De altfel, antrenorul australian a venit și în România pentru a o susține pe Simona, deși nu îi mai este antrenor din toamna 2021.

(w380) Darren Cah

Cahill, alături de care sportiva noastră a atins cele mai importante succese ale carierei, îl antrenează acum pe italianul Jannik Sinner.

Simona Halepdublă campioană de Mare Șlem și fost număr 1 mondial, a anunțat pe 21 octombrie că a primit o notificare potrivit căreia a fost testată pozitiv la substanța numită Roxadustat, prezentă într-o cantitate extrem de mică, la US Open. „Este cel mai mare șoc al vieții mele”, a scris atunci  sportiva, care anunța că „începe cel mai greu meci al vieții”.

Potrivit Agenţiei Naţională Anti-Doping (ANAD),  „Roxadustat este substanţă nespecifică” în cazul căreia,  dacă se dovedeşte încălcarea intenţionată a Listei Interzise perioada de suspendare a unui sportiv este de 4 ani, iar dacă sportivul poate demonstra lipsa intenției, perioada de suspendare e de 2 ani.

CITIȚI ȘI:

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite