Darren Cahill anunță că o susține necondiționat pe Simona Halep: Nu există NICIO şansă ca Simona să ia în cunoştinţă de cauză sau intenţionat orice substanţă de pe lista interzisă. Niciuna. Zero!

Antrenorul australian Darren Cahill a afirmat într-o postare pe Instagram că o susţine necondiţionat pe jucătoarea noastră, testată pozitiv la un control antidoping.

23 Octombrie 2022, 17:58 (actualizat 23 Octombrie 2022, 18:48) Știrile TVR |
Darren Cahill

''Chiar dacă nu mai lucrez cu Simona, vreau să vorbesc despre persoana pe care o cunosc şi cu care am lucrat timp de 6 ani. În primul rând, şi cel mai important, nu există NICIO şansă ca Simona să ia în cunoştinţă de cauză sau intenţionat orice substanţă de pe lista interzisă. Niciuna. Zero'', a subliniat Cahill în mesajul său.

''Ea este o sportivă care se stresează în legătură cu orice îi este prescris de către profesioniştii în medicină (ceea ce s-a întâmplat rar) sau în legătură cu orice supliment (alimentar) pe care l-a folosit sau s-a gândit să-l folosească. Simona a folosit mereu cuvintele 'te rog, verifică de două ori, de trei ori pentru a fi siguri că este legal, sigur şi permis. Dacă nu eşti sigur, nu îl iau''', a mai afirmat antrenorul australian.

Cahill a subliniat că, atât el, cât şi Halep cred în programul de testare al ITIA (Agenţia Pentru Integritatea Tenisului) şi a menţionat că de multe ori a discutat despre numărul de dăţi în care a fost testată, în turnee şi inopinat.

''A făcut-o fără să se plângă, cu asigurarea că şi alţi sportivi au fost testaţi la fel de des. Să joace contra unor sportivi curaţi era important pentru ea. Este important pentru fiecare şi chiar dacă sistemul nu este perfect, el funcţionează. Integritatea Simonei este fără de pată, îşi respectă colegii, iubeşte jocul de tenis şi se află mereu cu picioarele pe pământ, fiind o campioană umilă şi abordabilă'', a explicat Cahill.

''Am stat cu mândrie şi am admirat persoana care s-a maturizat, urmărind compasiunea pe care a arătat-o altora. Nu vorbesc despre lucrurile pe care lumea tenisului le poate vedea, vorbesc despre bunătatea şi grija pe care foarte puţini sunt norocoşi să le experimenteze, genul de acţiuni care se fac din dragoste şi nu pentru publicitate'', a dezvăluit Cahill.

''Sincer, aceasta a fost cea mai mare putere, dar şi cea mai mare slăbiciune a ei. Deseori râdeam despre faptul că nu poate juca un rol şi nu poate spune nici cea mai mică minciună. Puneţi-i o întrebare într-o conferinţă de presă şi ea va da un răspuns sincer. Starea ei de spirit este la vedere pentru toată lumea, fie că este bună sau rea. Asta e Simo. Ceea ce vezi este ceea ce primeşti. Şi-a construit o carieră şi o moştenire uimitoare făcând lucrurile pe calea cea grea, pe calea corectă'', a adăugat fostul antrenor al Simonei Halep.

''Procesul care va urma va dezvălui răspunsuri la multe întrebări. Cum a spus Simona, cel mai dificil meci al vieţii sale începe acum. Cred în ea. Întotdeauna am crezut în ea şi sincer pot spune că niciodată nu am avut mai multă încredere în ea ca acum în această problemă. Sunt alături de Simo'', a concluzionat Cahill.

Vineri, Simona Halep a confirmat pe rețelele de socializare că a primit o notificare potrivit căreia a fost testată pozitiv la substanța numită Roxadustat, prezentă într-o cantitate extrem de mică.

Sursa: Agerpres

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 33°C 30°C
IASI 30°C 30°C
CLUJ 28°C 28°C
CONSTANTA 26°C 26°C
CRAIOVA 32°C 28°C
BRASOV 31°C 27°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI