Darius Vâlcov scapă de controlul judiciar, dispus de procurorii DIICOT. Decizia magistraţilor Curţii de Apel Bucureşti este definitivă

21 iunie 2019, 13:34

ACTUALIZARE. Magistrații Curții de Apel București au admis contestația lui Darius Vâlcov și au revocat măsura controlului judiciar dispus de DIICOT în dosarul deschis după ce acesta a publicat pe Facebook protocolul SRI-Parchetul General. Decizia este definitivă.

 

În august, anul trecut, Darius Vâlcov a publicat pe pagina personală de Facebook o copie a Protocolului dintre SRI și Parchetul General.  Atunci, consilierul premierului Dancila anunța că un anonim îi lăsase pe pragul ușii dosarul secret, aflat în procedură de desecretizare, după denunțarea lui. El este acum cercetat penal pentru infracțiunea de divulgare a secretului care pune în pericol securitatea națională.

Darius Vâlcov nu a dorit să facă declarații la ieșirea din sala de judecată. Avocatul său a fost cel care a povestit că măsura impusă de procurorii DIICOT, aceea de a nu părăsi Slatina, l-a împiedicat pe clientul său să își onoreze atribuțiile de serviciu, el având un contract cu o firmă privată din București. Însă cea mai mare supărare a lui a fost că nu a putut să își ducă fiica în tabară, în Elveția.

Dosarul penal deschis de Parchetul General vizează încălcarea articolului 305 din Codul Penal, privind distrugerea, alterarea, pierderea sau sustragerea unui document ce conţine informaţii secrete de stat.

În total, Darius Valcov este cercetat în patru dosare penale. Intr-unul din ele, a și fost condamnat la opt ani de închisoare, însă în primă instanță.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite