Dar special la granița cu războiul. O fetiță le-a oferit flori femeilor refugiate în vama de la Sighet. Sărbătoarea Mărțișorului cu gândul la pace

1 martie 2022, 17:59

Cu tatăl de mână, o fetiță a mers cu emoţie la graniţa cu Ucraina de la Sighetu Marmaţiei să aducă un zâmbet pe chipul refugiaţilor, de Mărţişor.

Şi la sute de kilometri spre sud, de Mărţişor, românii au fost cu gândul tot la vecinii ucraineni atât de greu încercaţi de război.

Craiovenii se uită și ei cu teamă şi revoltă la dezastrul de peste graniţă. La standurile care vând un simbol al primăverii, oamenii sunt recunoscători că pot dărui mărţişoare şi flori.

În Bucureşti, de Mărţişor, a fost razie fără amenzi. Şoferiţele au primit flori, pe care le merită şi pentru felul în care conduc în general, spun politiştii Brigăzii Rutiere.

Potrivit tradiţiei, doamnele și domnișoarele trebuie să poarte mărţişoare toată luna martie, ca semn al sosirii primăverii. Mărțişorul se prinde apoi de ramurile unui pom fructifer, să aducă belşug.

Celebrele „babe” din tradiţia populară vor fi mai ursuze, anul acesta. În zilele următoare, vor mai scutura zăpada de pe cojoace. În toată ţara, va fi mai frig decât în mod normal, spun meteorologii. Iar de la jumătatea lunii, primăvara va aduce mai multă căldură decât de obicei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă