Dănuţ, băiețelul scos din puț, a fost vizitat de salvatorii săi

26 aprilie 2017, 08:50

Viaţa copilului care a căzut într-un puţ adânc de 16 metri atârnă de un fir de aţă. Azi noapte, în timp ce era transferat din Teleorman la Bucureşti, inima i s-a oprit. A răspuns însă manevrelor de resuscitare. Acum, medicii de la spitalul Grigore Alexandrescu fac tot ce pot ca să-l salveze.

Băieţelul este internat în secţia de terapie intensivă. Este intubat şi ventilat mecanic. Plămânii copilului sunt grav afectaţi.

Medicii speră ca antiobioticele să îl ajute să lupte cu germenii. Însă abia peste o săptămână-două băieţelul va fi în afara oricărui pericol.

Vești bune așteaptă și salvatorii lui Dănuț, care au venit să-l viziteze la spital. I-au adus cadouri.

Sperăm din toată inima ca Dănuț, un luptător pe care cu toţii îl apreciem, să poată să se joace cu ele (…) Beneficiază, vă pot asigura, de cele mai bune îngrijiri şi sperăm cu toții, din tot sufletul, asta-i cel mai important lucru acum, ca el să se facă bine. Îl simţim deja ca fiind parte din colectivul din care noi facem parte, pentru că instituția asta și meseria asta se face în primul rând cu sufletul„, a declarat prim adjunctul IGSU, lt-col. Radu Cristian.

Un mesaj pentru părinți de la pompierul care l-a scos din puț pe băiețelul din Balta Sărată: Nu lăsați copiii nesupravegheați!

Plutonierul adjutant Răducu Ionel, de la Detașamentul special de salvatori, a mers și el astăzi la spitalul Grigore Alexandrescu pentru a afla date despre starea lui Dănuț

________________________________________

ACTUALIZARE Copilul căzut în puț în localitatea Balta Sărată din județul Teleorman și salvat marți seară după mai bine de zece ore de încercări este în stare gravă, din cauza problemelor pulmonare, a declarat, purtătoarea de cuvânt a Spitalului „Grigore Alexandrescu”, Raluca Alexandru. Copilul  a înghițit apă și are pneumonie de aspirație – i-a intrat apă în plămâni, iar pronosticul este rezervat.

Aseară, după ce a fost salvat în stare de hipotermie severă, băiețelul a făcut stop cardiorespirator în timpul transportului spre spital și a fost resuscitat.

Declarații Raluca Alexandru, purtătoarea de cuvânt a spitalului Grigore Alexandrescu:

  • Băiețelul adus azi noapte este în stare gravă.
  • A venit în  status post-resuscitare.
  • A făcut stop cardiorespirator în timpul transportului, pe o hipotermie severă.
  • A făcut un fel de sindrom de aspirație, asta este problema lui, stând cu capul în jos, probabil că a vărsat sau a înghițit apă din fântână.
  • Deocamdată, temperatura corpului s-a stabilizat.
  • Este în secția de  Terapie Intensivă, la rehidratare.
  • Starea lui e stabilă, dar e gravă, din cauza problemelor pulmonare.
  • Prognosticul este rezervat.
  • A înghițit apă.
  • Are pneumonie de aspirație, probleme pulmonare. I-a intrat lichid în plămâni.

Era puțin după ora 11.00 când mama a sunat disperată la 112. Câțiva localnici i-au sărit imediat în ajutor.

După apelul de urgență, curtea familiei s-a umplut de echipe de salvatori: pompieri, autospeciale de stingere şi descarcerare şi echipaje medicale. Operaţiunea a fost extrem de dificilă din cauză că puţul are un diametru de doar 30 de centimetri și are 16 metri adâncime.

Copilul a căzut pe pompă și a stat pe jumătate în apă, mai bine de zece ore.

În momentul în care a fost scos din fântână, băiețelul era în șoc hipotermic. El a fost transportat cu un elicopter SMURD în Capitală, însă pe drum a făcut stop cardiac. Medicii l-au resuscitat timp de două ore și l-au readus la viață.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite