Daniela Vișoianu: Trebuie să ne uităm la problema cu after school-ul și cu meditațiile ca la un bulevard mare de corupție

After school-ul nu se face cu învăţătorul de la clasă. Spune ministrul Educaţiei care promite că această situaţie, frecvent întâlnită va fi reglementată în noua lege a Educaţiei. Motivul: copiii, ai căror părinţi nu-și permit acest program, sunt trataţi diferit la şcoală.

14 Martie 2019, 12:05 (actualizat 14 Martie 2019, 12:43) |
Educație
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Daniela Vișoianu, președinte al Coaliției pentru Educație, a declarat în emisiunea Perfect, Imperfect, la TVR1 că acest sistem, în care elevul merge la after school-ul învățătorului de la clasă sau face meditații cu acesta, este un fel de corupție.

Trebuie să ne uităm la problema asta cu after school-ul și cu meditațiile ca la un bulevard mare de corupție. Ce învață copilul de foarte mic este că printr-un  mecanism de plată: că e after, că e meditație la profesorul de la clasă el poate să își condiționeze un rezultat școlar. Și ulterior în viața va continua să practice acest sistem. Să îți cumpere o influență că e la spital, că e o corupție mică sau mare să înțeleagă că există o monedă  de schimb pentru a lua o notă mare, mai ales că a contat foarte mult nota de la gimnaziu la admiterea în clasa a XI-a, explică Daniela Vișoianu.

Președintele Coaliției pentru Educație a vorbit și despre cât trebuie să se implice părintele în educația școlară a elevului, în temele lui.

Așteptarea societății ca părinții să facă mai mult în educație, presupunând că ei sunt profesioniști în educație, este o așteptare falsă. Profesionistul în educație este cel din clasă, a subliniat Daniela Vișoianu.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 26°C 26°C
IASI 24°C 24°C
CLUJ 26°C 27°C
CONSTANTA 21°C 21°C
CRAIOVA 29°C 27°C
BRASOV 24°C 24°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI