Daniela Vișoianu, expert în educație: Întrebarea pentru Ligia Deca este dacă ea este leaderul de care are nevoie Educația în acest moment și care să inspire încredere

4 octombrie 2022, 08:56

Daniela Vișoianu a enumerat pe scurt care sunt nevoile sistemului de educație de la această oră: mai multă capacitate în minister, mai multă capacitate în școli, mai multă împuternicire la profesori, la școli, și leadership în educație.

„Întrebarea pentru Ligia Deca nu este dacă va avea sau nu va avea sprijin politic. Ci dacă … ca persoană, ca construct, este leaderul de care are nevoie Educația în acest moment și este leaderul care să inspire un pic încredere. Pentru că ceea ce ne doare mult în Educație, și pe profesori, e că li s-au transmis mesaje de neîncredere – profesorii nu sunt buni, nu-și fac treaba, directorii sunt slabi, sunt aserviți politic. Există o falie între părinți și profesori care n-a fost interogată de ce s-a întâmplat lucrul acesta și nici n-a fost recunoscută și atunci ce avem nevoie cu toții este să ne întrebăm dacă această femeie, acest ministru, acest profesionist are datele necesare și competențele necesare să inspire încredere și să impună măsuri”, a spus expertul în educație.

O altă așteptare pe care o avem față de noul ministru este să aibă curaj, să impună lucrurile care pot fi, în primă instanță, controversate, a mai spus Daniela Vișoianu. „Pe de o parte, trebuie să ia decizii curoajoase, pe de altă parte trebuie să le explice, ca să le înțelegem și să stopeze fricile pe care, în mod tradițional, le au oamenii față de schimbare”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă