Daniel Zamfir: ALDE nu a cerut ministere și nici nu a forțat intrarea lui Ponta la guvernare

Liderul senatorilor ALDE Daniel Zamfir
Liderul senatorilor ALDE Daniel Zamfir
13 august 2019, 11:26

„Din punctul nostru de vedere, subiectul candidaturii unice este închis. Noi candidăm clar cu domnul Călin Popescu Tăriceanu, PSD și-a desemnat candidatul în persoana doamnei Dăncilă, fiecare își face acum campanie cum crede de cuviință. A mai fost de asemenea în spațiul public în ultima vreme o discuție legată de faptul că ALDE ar mai fi cerut ministere într-o discuție cu PSD, iarăși un lucru neadevărat, bineînțeles, ieri am văzut că a fost dezmințit și de doamna prim-ministru. De asemenea, alt subiect care a fost în spațiul public era cel legat de faptul că ALDE forțează intrarea lui Ponta la guvernare, iarăși un lucru neadevărat, nu există în această chestiune nici un fel de implicare a domnului Tăriceanu în impunerea la guvernare a lui Ponta”, a declarat Daniel Zamfir, la RFI.

Liderul senatorilor ALDE a adăugat că este necesară o restructurare a Executivului și un program nou de guvernare, care să recâștige încrederea populației în ministere.

„ALDE dorește să aibă loc o restructurare a Guvernului, care să aibă ca principal atu competența, dorim un nou program de guvernare, care să recâștige încrederea populației în actul de guvernare și bineînțeles, trebuie făcută o reformă a instituțiilor. O să discutăm în partid, să vedem cum vom aborda în continuare această relație”, a afirmat Zamfir.

„ALDE nu poate rămâne la guvernare în absolut orice condiții”

Întrebat dacă ALDE rămâne la guvernare, Daniel Zamfir a răspuns: ”Rămânem la guvernare în acele condiții pe care vi le-am spus. ALDE nu poate rămâne la guvernare în absolut orice condiții”.

„În politică, lucrurile se discută și așa este și bine. Cred că trebuie să se ajungă la o soluție. ALDE nu cere ceva pentru el, nu este vorba de nici un minister în plus, nici de altceva, ci pur și simplu, ALDE dorește să continue guvernarea, dar această guvernare trebuie să fie una care să dea încredere oamenilor în actul de guvernare. Or noi credem că încrederea oamenilor în actul de guvernare se poate realiza atingând aceste obiective, care nu sunt deloc unele personale ale partidului politic ALDE”, a conchis Daniel Zamfir.

Viorica Dăncilă a anunțat, luni, după ședința CEx a social-democraților, că PSD a decis să continue alianța de guvernare cu ALDE. Aceasta a spus că Guvernul PSD-ALDE mai are proiecte de implementat.

Premierul a afirmat, totodată, că majoritatea colegilor din partid a decis că nu este oportună cooptarea formațiunii Pro România la guvernare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite