Liviu Rogojinariu: A fost identificat un miliard de euro- fonduri europene- pentru IMM-uri. Președintele HORA: S-a propus alocarea în funcție de cifra de afaceri și taxele plătite

7 mai 2020, 10:39

Specialiștii europeni vorbesc, pentru România, de un deficit bugetar de aproximativ 9%, cifra contrazisa de prognoza realizata aici, de specialiștii Ministerului de Finanțe.

Daniel Mischie, președinte Organizației Patronale a Hotelurilor și Restaurantelor din România, a declarat la TVR că în urma discuțiilor de miercuri cu premierul Ludovic Orban s-a stabilit o nouă întâlnire pe data de 18 mai pentru a stabili  perioada în care se vor putea redeschide unitățile din turism.

Liviu Rogojinariu, secretar de stat în Ministerul Economiei, spune că a fost identificat împreună cu Ministerul Fondurilor Europene un miliard de euro. care în zilele următoare vor veni la Ministerul Economiei și se vor pune repede în circulație către IMM-uri, de așa manieră încât în următorul interval de timp foarte scurt să beneficieze de un ajutor fizic de bani, oamenii să primească niște bani ca să poată să își continue activitățile, a declarat Liviu Rogojinariu.

Daniel Mischie, președinte Organizației Patronale a Hotelurilor și Restaurantelor din România a declarat că: astăzi sunt 120 de mii de colegi din industria restaurantelor care beneficiază de șomaj tehnic.  Aș vrea să completez că o treime din aceste unități nu vor mai deschide indiferent de dată, din cauza faptului că această industrie este caracterizată de creditul furnizor, a spus Daniel Mischie.

Potrivit președintelui HORA o parte din miliardul despre care vorbește dl Rogojinaru va fi alocat către industria restaurantelor. A fost propus ca banii să se aloce în funcție de două criterii – cifra de afaceri  și nivelul de taxe plătit în 2019 de către operatorii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite