Daniel Constantin a pierdut sprijinul politic din partea ALDE. Graţiela Gavrilescu, propusă pentru funcţia de ministru al Mediului

26 martie 2017, 17:04

Decizia a fost luată cu majoritate de voturi în forul de conducere al Alianţei:  86 pentru, 12 împotrivă şi 6 abţineri. Daniel Constantin contestă măsura şi o consideră nestatutară. El riscă încă excluderea din Guvern.

Liderii ALDE au pregătit deja un înlocuitor: Graţiela Gavrilescu, actualul ministru pentru Relaţia cu Parlamentul.

Nu regret nimic. Dacă aş fi pus în aceeaşi situaţie, aş alege din nou oamenii. Mi s-a cerut să trădez oamenii, nu pot să fac asta. S-a încercat şantajarea mea cu funcţia de vicepremier. Decizia nu azi nu are nicio legătură cu legalitatea, nu este statutară, a declarat Daniel Constantin, imediat după şedinţa Biroului Politic Central al partidului.

Într-o conferinţă de presă susţinută ulterior, Daniel Constantin a explicat că s-a luat o decizie care nu e conformă cu statutul ALDE, care precizează, la articolul 60, că doar congresul partidului este cel care poate revoca din funcţie sau sancţiona preşedintele.

Suntem în situaţia caraghioasă ca unul dintre preşedinţi să îl dea afară pe celălalt preşedinte, a spus Constantin. Copreşedintele ALDE a acuzat că se continuă, astfel, abuzurile începute săptămâna trecută, lucruri devenite obişnuinţă în ALDE.

Daniel Constantin a mai spus că decizia revocării sale din funcţiile de vicepremier şi ministru al Mediului vor fi luate de premierul Sorin grindeanu şi de liderul PSD, Liviu Dragnea.

Copreşedintele Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, imediat după Biroul Politic Central al ALDE că Graţiela Gavrilescu, în prezent ministru pentru Relaţia cu Parlamentul,  ar urma să fie propusă pentru a  prelua funcţia de ministru al Mediului, în timp ce Viorel Ilie va fi propus pentru Relaţia cu Parlamentul.

Tăriceanu a declarat că personal s-a abţinut la votul din şedinţă.

Săptămâna trecută, peste 30 de fililale au organizat delegaţii permanente în care au cerut organizarea unui congres extraordinar. Azi sunt 37 de filiale şi este de neconceput pentru un copreşedinte să se opună majorităţii covârşitoare a unor organizaţii judeţene, cu privire la organizarea congresului, a declarat Tăriceanu.

Copreşedintele ALDE  a mai spus că discursul politic şi agenda politică ale lui   Daniel Constantin au fost în ultimul timp  în divergenţă totală cu ALDE. Ca partid liberal, ALDE a fost cea mai puternică voce care să  susţină şi să apere drepturile şi libertăţile cetăţenilor şi să condamne gravele erori comise de instituţiile represive, de forţă. Am criticat ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă, în timp ce colegul nostru a devenit un susţinător pe faţă al sistemului. Drumurile noastre s-au despărţit politic în acest fel şi colegii nu au acceptat ca partidul să fie reprezentat în guvern de un astfel de ministru, care se prezintă ca un tehnocrat, a mai declarat Tăriceanu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite