Daniel Chițoiu nu va fi externat marți. Va petrece Revelionul în spital

31 decembrie 2019, 11:05

Surse din cadrul spitalului au spus că Daniel Chițoiu a fost transferat marți pe secția de Terapie Intensivă. De altfel, purtătorul de cuvânt al unității sanitare a confirmat potrivit Mediafax că fostul ministru este la Reanimare, dar nu a putut preciza momentul exact când el a ajuns la această secție din spital.

Oamenii legii au întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, în cazul accidentului în care a fost implicat Chițoiu și doi soți și-au pierdut viața.

Surse judiciare susțin că Daniel Chițoiu va fi audiat după externare în acest caz, existând suspiciunea că fostul ministru vorbea la telefon în timpul impactului.

Anchetatorii cred că mașina condusă de secretarul general ALDE ar fi pătruns pe contrasens, iar imediat după producerea accidentului au existat declarații verbale contradictorii. În plus, poziția mașinilor nu conducea către o ipoteză clară asupra vinovăției.

Mergând pe firul evenimentului, anchetatorii, spun surse judiciare, au ajuns la o primă concluzie, și anume că Daniel Chițoiu, care era singur în mașină, ar fi pătruns pe contrasens.

Conform Poliției Argeș: „La acest moment se desfășoară cercetări in rem (faţă de faptă, principiu juridic ce stă la baza activităţii de cercetare penală), în urma evenimentului rutier care s-a soldat cu decesul a două persoane şi rănirea altor două, fiind întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, conform art. 192 si 196 din Codul Penal. Activitatea de cercetare penală se desfăşoară sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, cercetările fiind în curs la acest moment”.

Poliția Argeș confirmă că în cauză au fost audiate mai multe persoane în calitate de martor, „însă aspectele precizate de persoanele respective şi eventualele concluzii fac obiectul cercetărilor, neputând face, la acest moment, şi obiectul comunicării publice”.

„O concluzie referitor la vinovăţia certă a unei anume persoane nu poate face obiectul unei comunicări preliminare, fiind necesară parcurgerea etapelor procesului penal, urmând ca, comunicarea să se facă în dinamică, conform legislaţiei. Totodată, reamintim că în situaţia evenimentelor rutiere, este relevantă doar calitatea de participant la trafic implicat în evenimentul rutier ce face obiectul verificărilor, iar măsurile legale sunt luate în funcţie de urmările acestuia”, arată Poliția Argeș.

Accidentul a avut loc joi în localitatea Zamfirești din Argeș, unde o mașină a pătruns pe contrasens și s-a lovit frontal de un alt autoturism. O femeie de 73 de ani și un bărbat de 82 de ani au murit în urma impactului, iar alte două persoane au fost rănite.

Una dintre mașini era condusă de secretarul general al ALDE, Daniel Chițoiu. Acesta a fost dus la Spitalul Floreasca din Capitală, având trei coaste rupte.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Accident grav în apropiere de Bran. Un tânăr a murit

Doliu în cultura română. A murit criticul și istoricul literar Alex Ștefănescu