Daniel Băluță, primarul Sectorului 4: Vom avea metrou și în zona Giurgiului-Luică-Progresul

Primarul Sectorului 4 din București, Daniel Băluță, anunță că o linie de metrou se va construi în zona Giurgiului-Luică-Progresul. Edilul a primit informația de la Ministerul Lucrărilor Publice și a anunțat că va sprijini proiectul.

13 Noiembrie 2020, 12:00 (actualizat 13 Noiembrie 2020, 12:12) Știrile TVR |
Daniel Băluță, primarul Sectorului 4

Primarul Sectorului 4 din București, Daniel Băluță, anunță că Ministerul Lucrărilor Publice va construi o linie de metrou în zona Giurgiului-Luică-Progresul. Edilul susține că lucrarea va crește valoarea proprietăților, va atrage noi investiții și va duce la apariția unor locuri de muncă bine plătite.

„E vineri și întâmpinăm weekendul cu o veste excelentă! Vom avea metrou și în zona Giurgiului-Luică-Progresul! Anunțul vine de la Ministerul Lucărilor Publice și înseamnă, în mod clar, o accelerare a dezvoltării sectorului nostru. Va crește valoarea proprietăților, vor apărea oportunități noi de afaceri, se vor creea locuri de muncă bine plătite, ceea ce înseamnă creșterea nivelului de trai al locuitorilor sectorului 4. E drept, proiectul este încă la început, însă îl voi sprijini cu toate puterile și mă voi implica activ în tot ce înseamnă realizarea acestuia”, a anunțat, pe Facebook, primarul Sectorului 4, Daniel Băluță.

Potrivit primelor informații, noua linie de metrou care va traversa și Sectorul 4 va avea o lungime de 11,94 km, 13 staţii, plus cea existentă în Gara de Nord, și un depou la Progresul. Experții estimează că noul metrou va avea capacitatea de transport de aproximativ 50.000 călători pe oră şi sens.

 

sursa mediafax

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 27°C 28°C
IASI 27°C 28°C
CLUJ 25°C 26°C
CONSTANTA 22°C 22°C
CRAIOVA 24°C 26°C
BRASOV 23°C 24°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI