Danezii devin vegetarieni. În ultimii 10 ani s-au deschis 54 de restaurante în care nu se gătește carne

9 martie 2019, 17:48

Numai 3 oameni robotesc în bucătăria localului abia deschis în mica localitate Aalborg din nordul țării. Toate preparatele sunt proaspete. Este unul dintre restaurantele din ce în ce mai căutate în Danemarca. Aici nu se servește nici un preparat din carne; nici măcar din peste sau fructe de mare. Totul este vegetal. Felurile de mâncare sunt atât de gustoase, încât tinerii care au deschis localul nu duc lipsă de clienți.

MICHAEL PEDERSEN, proprietar: „Cremă de cartofi fierţi, prăjitură de cartofi, ierburi aromate”.

NATASHA TRACEY, şomeră: „La început am fost cam sceptică, dar cred că gustul e grozav. E bine să mai încerci ceva nou din când în când”.

Cam asta este oferta micului restaurant la care se adaugă ciupercile. Câteva sute de metri mai încolo s-a deschis un alt restaurant, la fel de mic și de cochet, care le oferă clienților tot meniuri vegetariene.

Până și cel mai vechi local din oraș, care de 50 de ani vinde fripturi, a remarcat că are o concurență serioasă, așa că a inclus în meniurile sale preparate pentru vegetarieni și nu numai.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite