Danemarca: Mai multe persoane au murit într-un accident feroviar pe un pod

2 ianuarie 2019, 12:12

Accidentul s-a produs pe un pod ce leagă 2 insule din Danemarca. Un tren de mare viteză, cu 131 de pasageri, se îndrepta spre Copenhaga. A fost lovit de obiecte dintr-un tren de marfă, care venea din direcția opusă. Circulația pe podul de 18 km a fost închisă. Trenul de marfă transporta în special bere.

HEIDI LANGBERG, pasager: „Trenul era în mişcare şi am auzit un zgomot puternic. Apoi ferestrele au explodat în capul nostru şi am căzut. Apoi trenul s-a oprit”.

O furtună, cu rafale puternice de vînt, a creat mari probleme echipelor de salvare. Astfel de accidente sunt extrem de rare în Danemarca, o țară cu o rețea feroviară foarte dezvoltată. O anchetă va stabili cauza accidentului.

ARNE GRAM, şeful poliţiei din Odense, Danemarca: „Servicii psiho-sociale de urgenţă, cu psihologi specializaţi pentru situaţii de criză, sunt la dispoziţia pasagerilor. Nu putem da detalii despre ce s-a întâmplat exact, dar ştim că un tren express care se îndrepta spre Zealand a fost lovit de obiecte”.

Este cel grav accident feroviar din Danemarca din ultimii 30 de ani. Podul face parte din infrastructură extinsă, care leagă Danemarca și Suedia de Germania.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite