Danemarca anunță redeschiderea activităților cu câteva săptămâni mai devreme, în condițiile stabilizării epidemiei de COVID-19

Danemarca COVID-19 masca
Danemarca COVID-19 masca
16 aprilie 2021, 11:33

Ţara nordică a evitat un al treilea val al epidemiei după ce a impus restricţii pe scară largă în luna decembrie, ceea ce a făcut ca nivelul noilor cazuri zilnice să se stabilizeze la 500-700 în prezent, faţă de câteva mii la finalul anului trecut.

Ca parte a acordului convenit de guvern şi parlament vineri dimineaţă, din 21 aprilie numărul maxim permis de participanţi la evenimente publice va fi ridicat de la 10 la 50.

În această săptămână, Danemarca a devenit prima ţară europeană care a oprit folosirea vaccinului anti-COVID-19 produs de AstraZeneca, în condiţiile în care oficialităţile europene investighează informaţiile privind formarea cheagurilor de sânge la unii pacienţi din Regatul Unit şi Uniunea Europeană cărora le-a fost administrat acest ser.

Danemarca are în prezent puţin peste 200.000 de vaccinuri de la AstraZeneca, dar este hotărâtă să primească alte 3,5 milioane conform acordurilor precedente.

”Guvernul nu a decis deocamdată ce va face cu dozele de vaccin AstraZeneca achiziţionate”, a declarat joi Ministerul Sănătăţii danez.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite