Danemarca, Cehia și Polonia își închid granițele. Numărul deceselor din cauza coronavirusului a ajuns la 5838

15 martie 2020, 20:47

Cehia introduce restricții de la miezul nopții, după ce a reintrodus controalele la granițele cu Austria și Germania. În baza decretului privind starea de urgență străinii nu vor putea intră în țară timp de 30 de zile.

Ministerul de externe a pus la dispoziție 3 autobuze care vor prelua cetățeni cehi din Munchen, Viena și Frankfurt înainte că frontierele să se închidă.

Și Polonia închide granițele, după ce a anunțat stare de urgență epidemică.

Turiștii polonezi surprinși în străînătate sunt aduși acasă cu avioane speciale și intră automat în carantină 14 zile.

Pe de altă parte, Rusia a închis granița terestră cu Polonia și suspendă din 17 martie trenurile spre și dinspre Ucraina și Republica Moldova. Kremlinul a anunțat că Vladimir Puțîn nu are programate vizite externe în următoarea perioada.

Casa Albă a anunțat că președintele Trump nu este purtător al noului coronavirus după ce a venit rezultatul testului făcut de liderul american.

Marea Britanie pare a avea o altă strategie în privința limitatii coronavirusului, întrucît nu a interzis adunările publice deocamdată. Se iau în calcul măsuri de izolare pentru persoanele în vîrstă pe o perioada de 4 luni.

Potrivit unor experți, guvernul britanic ar încerca să obțînă un anumit grad de așa numită imunitate colectivă. Pînă atunci, supermarketurile din Londra și din alte orașe britanice sunt golite, așa cum puteți vedea și în aceste imagini.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite