Danemarca a introdus pașaportul Corona. Autoritățile cred că acest document este parte a soluției de relansare a economiei

7 aprilie 2021, 12:03

Coronapas sau pașaportul Corona este nouă realitate în Danemarca, după 4 luni de carantină severă. Redeschiderea activităților se produce treptat, iar autoritățile cred că pașaportul Corona este parte a soluției de relansare a economiei. Este disponibil printr-o aplicație securizată sau pe hârtie persoanelor vaccinate cu ambele doze sau care au un test Covid negativ făcut cu 72 de ore înainte. Într-o primă etapă se folosește pentru accesul în saloanele de înfrumusețare, dar și în cazul școlilor de șoferi.

Potrivit unui studiu realizat de agenția daneză de presă, 67% dintre subiecți au apreciat drept bună ideea pașaportului Corona. Acest tip de document va fi folosit din 21 aprilie și pentru accesul la terase, restaurante, muzee și cinematografe.

Danemarca este peste media europeană a vaccinării, iar restricțiile ar urma să fie ridicate complet pe 21 mai, când guvernul estimează că cetățenii peste 50 de ani vor fi vaccinați.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite