Dăncilă: Spre deosebire de Iohannis şi Barna, eu nu m-am dus în SUA să fac poze sau să lansez cărţi. Eu m-am dus pentru interesul ţării

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă
1 octombrie 2019, 08:43

„Am avut săptămâna trecută, după cum ştiţi, o vizită de lucru în SUA. Un demers pe care unii s-au străduit foarte tare să îl minimizeze şi să îl deprecieze. Am văzut comparaţii între vizitele celor trei candidaţi la prezidenţiale şi cred că este esenţial să facem foarte clare nişte aspecte. Spre deosebire de domnii Iohannis şi Barna, eu nu m-am dus în SUA să fac poze sau să lansez cărţi. Eu am avut o vizită de lucru, nu o deplasare de campanie. Am semnat cu Banca Mondială acordul destinat creşterii accesului cetăţenilor la servicii de asistenţă medicală primară. Este un program ce va aduce beneficii reale pacienţilor din România. A fost semnat Memorandumul de înţelegere între Guvernele României şi Statelor Unite privind cooperarea în domeniul nuclear civil – angajament în concordanţă cu Parteneriatul strategic pe care îl avem cu SUA. Am avut o întrevedere cu secretarul general adjunct al ONU pentru a discuta importanţa şi rolul Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă şi a consolida poziţia României de centru regional în interiorul Comisiei Economice ONU pentru Europa”, a afirmat Dăncilă, într-o declaraţie de presă susţinută la sediul central al PSD.

Ea a adăugat că, în cadrul aceleiaşi vizite, a mai avut întâlniri cu reprezentanţii comunităţii de români din SUA, cu care a discutat despre programele Guvernului pentru diaspora şi antreprenori, dar şi despre măsurile luate pentru buna organizare a alegerilor.

„Eu nu m-am dus în State pentru poze sau şepci. Am venit cu angajamente ferme şi proiecţii pentru ţară. Asta este diferenţa dintre mine şi domnii prezidenţiabili: interesul ţării. (…) Vedem zilele acestea o luptă acerbă pe mai multe fronturi pe care au pornit-o unii români cu ţara şi cu poporul lor. Vedem cum Constituţia României continuă să fie călcată în picioare de şeful statului. Vedem cum continuă să ţină blocată activitatea Guvernului într-un dispreţ total faţă de drepturile şi aşteptările legitime pe care le au oamenii. Vedem campanii de imagine sterile care nu produc niciun efect pentru români, tentative de a da jos Guvernul şi un lobby agresiv pentru ca reprezentantul României în Comisia Europeană să nu treacă de audieri, vedem atacuri furibunde, campanii de discreditare şi, în esenţă, o adevărată luptă cu interesele României”, a susţinut premierul Dăncilă.

 

 

 

sursa

agerpres.ro

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite