Dăncilă: Iohannis a făcut un abuz pentru că a intervenit la preşedintele Comisiei Europene să stopeze numirea comisarului

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă
21 octombrie 2019, 10:50

„A făcut un abuz prin faptul că a intervenit la preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, ca să spună ‘stopaţi că încă nu a venit guvernul meu ca să pot să desemnez comisarul meu’, ceea ce mi se pare o atitudine de neacceptat din partea preşedintelui României”, a declarat Dăncilă, duminică seară, într-o emisiune la postul Antena 3.

Ea a afirmat că preşedintele României trebuie să acţioneze în beneficiul ţării, nu pentru a-şi impune membrii de partid în anumite funcţii la nivel european.

„Deci eu cred că preşedintele merge din greşeală în greşeală şi toate acestea ne costă pe noi ca ţară. (…) Îi va cere doamnei preşedinte al Comisiei Europene să aştepte o lună, două, să aştepte toată Comisia Europeană până trece guvernul dumnealui. Atâta lipsă de responsabilitate şi asemenea atitudine din partea preşedintelui României este de neacceptat”, a mai spus premierul interimar.

Viorica Dăncilă a adăugat că după moţiune nu a mai vorbit cu Ursula von der Leyen, dar că va face acest lucru în cursul săptămânii viitoare.

„Eu consider că şi doamna preşedinte al Comisiei Europene trebuie să respecte legea. Atâta timp cât avem un guvern socialist, chiar dacă este interimar, de aici trebuie să vină propunerea pentru următorul comisar. Deci nu poate face preşedintele României propunerea de comisar, nu poate face nici premierul desemnat propunerea de comisar. (…) Aştept săptămâna aceasta să avem o discuţie referitoare la numirea comisarului din partea României”, a spus Dăncilă.

Premierul interimar a amintit că a făcut două propuneri pentru postul de comisar, Rovana Plumb şi Dan Nica, cea din urmă rămânând valabilă.

 

 

sursa

agerpres.ro

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite