Dăncilă: OUG privind referendumul stabilește doar detaliile tehnice care să asigure derularea corectă, transparentă și democratică a procesului electoral

8 mai 2019, 14:36

Declarații Viorica Dăncilă:

– Vom aproba astăzi noi măsuri pentru organizarea și desfășurarea în bune condiții a celor două scrutine din 26 mai 2019 alegerea reprezentanților României în Parlamentul European și referendumul convocat de către președintele Klaus Iohannis.

– Am observat că au fost foarte multe discuții în spațiul public legate de unele aspecte din proiectul de ordonanță de urgență care completează legislația de organizare a referendumului.

– Este încă o dovadă ca dezinformarea din partea opoziției funcționează și că în lupta electorală, unii aleg minciuna în locul adevărului. În realitate, actul normativ pe care îl vom adopta astăzi stabilește doar detaliile tehnice  care să asigure derularea corectă, transparentă și democratică a procesului electoral.

– Ministerele au dat aviz doar pe stabilirea măsurilor care țin de buna desfășurare a  alegerilor europarlamentare și a consultării populare, iar actul normativ nu conține niciun fel de modificare față de îngrădirea vreunui drept.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite