Dăncilă: Iohannis trebuie să vină în fața românilor și să dea explicații de ce a venit cu amenințări împotriva contracandidatului

14 noiembrie 2019, 19:09

“L-am văzut cu toții pe Rareș Bogdan, portavocea președintelui Iohannis, amenințându-mă cu procurorii. Citez „Dăncilă să se pregătească de o dezbatere cu procurorii”. Ce să înteleg? Pentru că am îndrăznit să-l chem pe președintele Iohannis la o dezbatere în fața românilor, sunt amenințată cu procurorii și cu dosare? Că așa cum i s-a întâmplat lui Victor Ponta, când a candidat în 2014 împotriva lui Klaus Iohannis, așa cum i s-a întâmplat lui Dan Barna când spera să ajungă în turul doi și a avut dosar penal, același lucru trebuie să i se întâmple și lui Viorica Dăncilă?

Sunt foarte multe coincidențe. Sunt foarte multe lucruri care sunt nefirești într-un stat membru UE. Ne îndreptăm spre un monopol de putere, un monopol de putere pe care îl vrea președintele Iohannis, cel care vrea să conducă și România în calitatea de președinte, cel care conduce Guvernul României, cel care vrea să conducă Parlamentul, cel care vrea să aibă puterea absolută în România. Acum, la 30 de ani de la căderea comunismului, vedem un președinte dictator care vrea să aibă puterea și să o folosească împotriva celor care nu acceptă să meargă pe drumul pe care îl creionează el sau nu acceptă să facă ceeace i se ordonă.

Eu nu am o problemă în a discuta cu procurorii, nu am absolut nimic de ascuns, dar modul în care se procedează este unul care nu trebuie acceptat de niciun român, indiferent de formațiunea politică din care face parte, indiferent că este sau nu înregimentat politic.

Îi cer domnului Iohannis să iasă public, să dea explicații întregii țări, de ce domnul Rareș Bogdan, purtătorul de mesaj al domnului Iohannis, are informații despre ceea ce vor să facă procurorii.

Este inadmisibil ca un partid politic să vină în fața oamenilor și să spună pe cine vor chema procurorii la audier, ce vor să facă procurorii. Efectiv să nu țină cont de independența justiției.

Toate aceste lucruri trebuie să ne îngrijoreze. Toate aceste lucruri arată disperare. Toate acestea arată că avem un președinte dictator, care dacă nu reușește să vină la o dezbatere și să le spună oamenilor ce a făcut în 5 ani, ce vrea să facă în urmîtoarea perioadă, atunci își trimite mesagerii ca să îi amenințe contracandidații cu dosare penale și cu discuții cu procurorii.

Pentru corectitudine, pentru responsabilitate, pentru respectul pe care trebuie să îl aibă față de români, candidatul Iohannis trebuie să vină în fața românilor și să dea explicații de ce a venit cu amenințări împotriva contracandidatului.

Este un lucru fără precedent, este un lucru pe care nimeni nu trebuie să îl accepte. Azi e Viorica Dăncilă, mâine poate fi un alt român care nu este de acord să i se taie pensia sau salariul. Ce va face Klaus Iohannis? Va trimite alt mesager care să îl amenințe că va fi chemat de procurori pentru o dezbatere? Va fi amenințat că i se va pune cătușele pentru că nu este de acord cu ce vrea președintele dictator Iohannis?

Sunt lucruri de o gravitate deosebită, sunt lucruri care trebuie să ne îngrijoreze pe fiecare dintre noi și pe care nu trebuie să le mai acceptăm niciodată în România.”

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă