Dan Voiculescu a fost internat în spital

14 iulie 2017, 19:23

Omul de afaceri Dan Voiculescu a fost internat la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, au declarat pentru Agerpres surse medicale. Afecţiunea pentru care a fost adus la spital este „una serioasă” – ocluzie intestinală, pentru care se impune o intervenție chirurgicală.

Dan Voiculescu, condamnat la 10 ani de închisoare în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare, a executat deja mai mult de o treime din pedeapsă.

Voiculescu va afla marți dacă va fi eliberat condiţionat. Judecătorii Tribunalului Bucureşti au amânat acum 3 zile luarea unei decizii în cazul său.

Pe 8 iunie, magistraţii Judecătoriei sectorului 5 au luat decizia de a admite cererea de eliberare formulată de Dan Voiculescu, condamnat în 2013 pentru spălare de bani. Decizia nu a fost definitivă şi a fost contestată la Tribunalul Bucureşti.

Comisia de specialitate de la nivelul penitenciarului Rahova a dat aviz negativ solicitării lui Dan Voiculescu de eliberare condiţionată, însă, chiar şi în aceste condiţii, fostul senator s-a adresat judecătorilor.

Judecătoria Sectorului 5 a explicat motivele care i-au condus pe judecători la decizia de a admite cererea de eliberare condiţionată formulată de Dan Voiculescu. Instanţa a precizat că deținutul a avut un comportament pozitiv, nefiind sancţionat, ba chiar recompensat.

În ceea ce priveşte neacoperirea despăgubirilor, judecătorii susţin că acesta nu este un criteriu legal de evaluare a comportamentului din detenţie.

„Condiţia analizată presupune observarea conduitei persoanei private de libertate prin raportare la Regulamentul de ordine interioară al locului de detenţie, prin evaluarea eforturilor depuse de această persoană în a participa la activităţi lucrative, educative, moral-religioase, culturale etc”, explică magistraţii în motivare.

Judecătorii au constatat că, până la 24 mai, Voiculescu a stat în închisoare în total 1.408 zile din cele 3.653 la care a fost condamnat, 387 dintre acesta fiind considerate executate pe baza muncii prestate, situaţie în care este îndeplinită condiţia referitoare la executarea a cel puțin o treime din pedeapsă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite