Dan Vîlceanu: Parlamentarii PNL vor fi prezenți la votul privind Guvernul Cioloș, dar nu vor vota

Dan Vîlceanu
Dan Vîlceanu
18 octombrie 2021, 22:04

Am decis în seara aceasta într-o şedinţă de Birou Executiv că noi nu vom vota la plen. Opţiunea este prezent, nu votez şi la comisii ne vom abţine. Deci, nu vrem să facem ce au făcut colegii de la USR, să ne ridicăm din bancă şi să votăm împotriva colegilor cu care am guvernat şi cu care sperăm ca în viitor să mai putem guverna„, a declarat Vîlceanu la Digi 24, citat de Agerpres.

El a subliniat că liberalilor nu li se poate cere să renunţe la preşedintele PNL abia ales. Vîlceanu a afirmat că, după ce Guvernul Cioloş nu va trece de Parlament, PNL va merge la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis cu o propunere de premier, şi anume, Florin Cîţu.

Noi ne bazăm pe o susţinere pe care o avem şi acum din partea UDMR şi a minorităţilor şi împreună vom strânge 180 de voturi. Ne mai trebuie 54 de voturi şi putem avea un Guvern. (…) Vom negocia în Parlamentul României cu parlamentari„, a spus secretarul general al PNL.

Vîlceanu a arătat că speră ca viitorul Guvern Cîţu să fie votat şi de parlamentarii USR.

„Dacă ne puneam problema de kaput cu USR, mergeam şi votam împotriva colegilor, cum au făcut ei împotriva noastră, dar nu vrem să plătim cu aceeaşi monedă”, a precizat el.

Potrivit unor surse liberale, preşedintele PNL, Florin Cîţu, va avea marţi dimineaţa o întâlnire cu parlamentarii liberali.

Miniştrii propuşi de premierul desemnat Dacian Cioloş vor fi audiaţi marţi în comisiile parlamentare de specialitate şi miercuri va avea loc şedinţa plenului reunit în care se va da votul pentru întregul Guvern.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite