Dan Diaconescu se află în arest la domiciliu. Fostul realizator TV este acuzat de infracţiuni grave, precum sex cu minori şi folosirea prostituţiei infantile

8 aprilie 2023, 11:14

ACTUALIZARE Dan Diaconescu nu are brățară electronică în arestul la domiciliu. Polițiștii trebuie să meargă la el acasă să îl verifice.

Judecătoria Constanța a dispus ca Dan Diaconescu să își petreacă următoarele 30 de zile în arest la domiciliu. Prin urmare, el a plecat liber din Constanța și va sta în continuare acasă, în București.

Dan Diaconescu este acuzat că, în 2020 și 2021, ar fi întreținut relații sexuale cu două minore, surori gemene, care la vremea respectivă nu aveau 16 ani. Le-ar fi plătit cu sume de 300-400 de lei. Așa că este acuzat și de folosirea prostituției infantile.

Pentru copiii care au nevoie de ajutor există numărul unic de urgenţă 119.

Infracțiunea de act sexual cu un minor se pedepsește cu închisoare până la 10 ani.

Însă în cazul recidiviștilor, limitele de pedeapsă se majorează cu jumătate. Prin urmare, Dan Diaconescu ar putea primi o pedeapsă de până la 15 ani dacă va fi găsit vinovat.

În 2015, el a fost condamnat definitiv pentru șantaj la 5 ani și jumătate de închisoare.

A fost eliberat condiționat 3 ani mai târziu.

ACTUALIZARE După ce a ieșit din sediul Judecătoriei Constanța, Dan Diaconescu a declarat că vede această plasare a lui în arest la domiciliu ca pe o reparație – acest lucru ar arăta că instanța îl consideră nevinovat. Fostul realizator TV spune că va dovedi că este nevinovat și respinge toate acuzațiile Parchetului Judecătoriei Constanța.

Dan Diaconescu s-a aflat în fața magistraților de la Judecătoria Constanța acolo unde procurorii au cerut arestarea lui preventivă pentru 30 de zile pentru comiterea mai multor infracțiuni de sex cu minore.

„Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa a propus judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 07.04.2023, până la data de 06.05.2023, inclusiv, a inculpatului D.D., cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de act sexual cu un minor, în formă continuată (2 acte materiale), act sexual cu un minor, în formă continuată (2 acte materiale), folosirea prostituţiei infantile, în formă continuată (2 acte materiale) şi folosirea prostituţiei infantile, în formă continuată (2 acte materiale)”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa.

Conform sursei citate, pe 15 martie 2023, poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunilor de act sexual cu un minor şi folosirea prostituţiei infantile.

„Astfel, cu ocazia efectuării unei percheziţii informatice asupra unui telefon mobil, într-o altă cauză penală, având ca obiect săvârşirea infracţiunii de furt calificat, au fost extrase mai multe fişiere audio-video din conţinutul cărora au rezultat indicii cu privire la comiterea unor alte infracţiuni”, spun procurorii.

În urma probatoriului administrat în noua cauză a reieşit că în perioada septembrie-noiembrie 2020 şi în luna septembrie 2021, inculpatul D.D. a întreţinut raporturi sexuale şi acte sexuale orale, în mod consimţit şi repetat, contra unor sume de 300-400 de lei, cu două persoane vătămate minore, surori gemene, în vârstă de 15 ani, ce au împlinit vârsta de 16 ani în luna iulie 2021.

„Faptele au fost comise pe raza localităţilor Olimp, Constanţa şi Bucureşti, iar probele au relevat că inculpatul cunoştea vârsta persoanelor vătămate”, reiese din comunicat.

Pe 6 aprilie, la locuinţa inculpatului din municipiul Bucureşti şi la un alt imobil deţinut de acesta în municipiul Constanţa, au fost efectuate două percheziţii domiciliare. De la locuinţa din Bucureşti au fost ridicate mijloace de stocare a unor date informatice, respectiv telefoane mobile, laptopuri, hard diskuri externe şi stickuri de memorie.

CITIȚI ȘI:

Judecătorii l-au plasat pe Dan Diaconescu în arest la domiciliu – ”Sper ca în cel mai scurt timp toată țara și toți telespectatorii să vadă că sunt nevinovat”. Este acuzat de 7 infracțiuni grave cu minori

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite