Dan Barna, pe Facebook: Am fost informat de echipa de la Ministerul Sănătății că verifică posibile inadvertențe în modul de raportare a persoanelor decedate de COVID-19

Dan Barna co-președintele USR-PLUS
Dan Barna co-președintele USR-PLUS
16 aprilie 2021, 15:55

“Am solicitat imediat secretarulului de stat să facă o notă de informare premierului Florin Cîțu, cu stadiul situației, pentru a putea decide măsurile pe care le va considera necesare în calitate de ministru interimar al Sănătății.

Nota a fost transmisă conform nr. de înregistrare la cabinetul premierului ieri, 15 aprilie, la ora 11:05.

Ulterior, în cadrul ședinței de Guvern de ieri i-am transmis premierului ca am fost informat că este o situație în analiză la Ministerul Sănătății legată de metodologia privind înregistrarea deceselor de COVID-19 și că am cerut să-i fie trimisă și că a primit o notă pe acest subiect.

Premierul, ca ministru interimar al Sănătății, mi-a comunicat că va analiza aceste informații”, a scris vicepremierul Dan Barna pe pagina sa de Facebook.

Premierul Florin Cîţu i-a solicitat, vineri, vicepremierului Dan Barna, cel care coordonează Ministerul Sănătății, să prezinte în şedinţa de Guvern dacă ştia despre existenţa unor diferenţe între datele raportate şi cele reale privind persoanele infectate cu SARS-CoV-2 care au murit şi ce măsuri a dispus.

Cererea premierului vine după ce fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a afirmat, vineri, în prima declarație după ce a fost demis din funcție, că „există diferenţe fundamentale” între numerele raportate şi cele reale în ceea ce priveşte decesele din spitalele COVID.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite