Dan Barna: Ne respectăm cuvântul dat. Suntem aici şi vom vota moțiunea de cenzură. Ați fi putut fi Superman, dar ați ales să fiți un oarecare banal Florin Cîțu

Dan Barna discurs la dezbaterea moțiunii
Dan Barna discurs la dezbaterea moțiunii
5 octombrie 2021, 14:14

Aţi avut mandatul de a pune această ţară pe direcţia cea bună. În miercurea aceea, sunt sigur că vă amintiţi domnule premier, în care aţi decis să aruncaţi în aer stabilitatea ţării, în care aţi decis să aruncaţi în aer coaliţia, eu v-am spus în acea seară că aici vom ajunge, (…) la acest moment. Ne respectăm cuvântul pe care l-am dat atunci. Suntem aici şi vom vota această moţiune de cenzură, a spus Barna, în plenul reunit al Parlamentului, la dezbaterea moţiunii de cenzură iniţiate de PSD.

„Dacă ipocrizia gălăgioasă ar fi ţinut loc de bună guvernare, astăzi PSD ar fi condus România. E o realitate. Dar românii s-au prins că cu gargara nu se poate face treabă în această ţară. Şi vă spun asta pentru că am urmărit şi discursurile celorlalţi reprezentanţi ai PSD, care îşi rupeau cămaşa de pe dânşii de grija faţă de România şi responsabilitate. Cuvinte frumoase, sforăitoare, bune, dar nimic nu vă împiedica încă de acum o lună, dacă voiaţi să ieşiţi din criză, să nu susţineţi guvernarea Cîţu – Ciolacu şi această criză s-ar fi încheiat. Astăzi România ar fi avut un guvern stabil. Asta e realitatea pe care trebuie să o afle fiecare român. Dezbaterea aceasta din Parlament este foarte bună, pentru că toată România vede că primul ministru Florin Cîţu, PSD, PNL, braţ la braţ, încearcă să scoată cămaşa dând vine pe un USR care a luptat să facă reforme în această ţară”, a spus Barna.

El a adăugat că, în cele opt luni de guvernare, miniştrii care au reuşit să iniţieze reforme au fost cei de la USR, indicând în acest sens: deblocarea unor proiecte la Ministerul Transporturilor, elaborarea PNRR, măsurile de debirocratizare în domeniul economiei, avansarea legilor justiţiei în Parlament, transparentizarea în domeniul sănătăţii.

„Înţelegem din discursurile pe care le-aţi avut că, într-adevăr, ne anunţaţi o continuare de USL 2.0, că într-adevăr PSD se chinuie să ne responsabilizeze cumva, că doar-doar nu vom vota moţiunea”, a precizat Barna.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite