Dâmboviţa şi malul său au devenit, pentru două zile, un pol în promovarea dezvoltării durabile

Bucureştenii sunt invitaţi la plimbări pe apă cu canotca, ateliere de construcţie de machete de bărci, la consultări publice privind rolul râului într-o comunitate şi la ore de educaţie rutieră. Totul într-o încercare de a face paşi în direcţia unei vieţi mai sănătoase, mai prospere şi mai incluzive.

18 Septembrie 2021, 21:32 Știrile TVR |

Copiii, dar și adulții s-au lăsat convinși să încerce o apropiere mai mare de râul care le traversează orașul. La Dâmbovița Delivery, timp de două zile, se pot plimba gratuit cu canotci și pot afla cum se construiesc acestea. Pontoane plutitoare și alte obiecte de mobilier urban au fost instalate în zona Timpuri Noi - Mihai Bravu, într-o încercare de a face spațiul mai prietenos pentru pietoni și iubitori ai apei.

Orice ajutor pentru extinderea spațiului verde e binevenit, cum ar fi plantarea de flori de toamnă în jardinierele de pe pasarelele de peste Dâmbovița. O invitație la implicare, adresată oricărui trecător.

Dezvoltarea durabilă nu înseamnă doar o grijă mai mare pentru natură și pentru conservarea ei, ci o conviețuire mai armonioasă între toți oamenii. Tururile cu văzători și nevăzători pot fi un pas înainte în direcția bună.

Lecțiile dezvoltării durabile sunt cel mai ușor învățate de cei mici, oricând dornici să coopereze pentru a construi ceva împreună.

Festivalul Dâmbovița Delivery este parte a Săptămânii Europene de Dezvoltare Durabilă 2021 în România.

Săptămâna viitoare vor fi organizate și ateliere de economie, de educație pentru prevenirea risipei alimentare, dar și evenimente dedicate dezvoltării de afaceri sustenabile.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 9°C 9°C
IASI 8°C 4°C
CLUJ 5°C 4°C
CONSTANTA 12°C 12°C
CRAIOVA 6°C 8°C
BRASOV 7°C 8°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI