Dâmboviţa: Doi adulți au murit și 9 minori au ajuns la spital după ce microbuzul școlar a fost implicat într-un accident. Toți copiii purtau centura de siguranță

10 iunie 2021, 08:37

Accidentul s-a petrecut pe Drumul Național 71, între Târgoviște-Sinaia, la doar 700 de metri de școala unde trebuiau să ajungă cei 11 elevi. Drumul era proaspăt asfaltat și nu avea încă marcaje rutiere. Șoferul microbuzului, un bărbat de 64 de ani, a vrut să vireze la stânga, moment în care autovehiculul condus de el a fost lovit în spate de un autoturism, angajat în depășire.

Toți cei 11 elevii purtau centuri de siguranță și au scăpat cu viață. Pentru cei doi adulți salvatorii nu au putut face însă nimic, așa că a fost declarat decesul.

Copiii au fost scoși din microbuz, până la sosirea echipajelor de intervenție. Șapte dintre ei au fost transportați la spitalul din Târgoviște, pentru îngrijiri medicale.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și ucidere din culpă și continuă cercetările.

ACTUALIZARE Cele 2 victime încarcerate au fost declarate decedate, iar cei 9 copii au fost transportați la spital ( 6 transportați de echipajele SMURD și SAJ, 3 cu mijloace proprii până la sosirea forțelor de intervenție), informează ISU Dâmboviţa.

Se pare că şoferul microbuzului nu s-a asigurat la ieşirea în DN 71, s-a ciocnit cu un autoturism, iar microbuzul s-a răsturnat.

În microbuzul implicat au fost 9 copii evacuați de la locul accidentului, până la sosirea echipajelor de intervenție. Trei dintre aceștia au plecat de la locul intervenției cu alte mijloace, iar ceilalți șase au fost evaluați medical la fața locului.

Pentru gestionarea situației și acordarea asistenței medicale de urgență victimelor, la locul evenimentului acționează 2 ambulanțe SMURD, 4 ambulanțe SAJ, 2 echipaje de descarcerare, 2 mașini de stingere, informează ISU Dâmboviţa.
Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite