Dai maşina veche şi îţi cumperi o bicicletă electrică. Ministerul Mediului vrea să extindă programul Rabla de anul viitor

17 octombrie 2017, 20:51

Doar una din cinci maşini înmatriculate în România anul acesta a fost nouă. Restul de patru sunt vechi, au avut cel puţin unul sau doi proprietari, iar gradul de poluare a crescut. Ministerul Mediului vrea mai puţine maşini pe şosele, aşa că a venit cu această idee.

Deocamdată, nu se ştie câţi bani vor fi alocaţi pentru cumpărarea de biciclete electrice cu ajutorul voucherelor Rabla. Iar infrastructura pentru ele lipseşte.

O bicicletă electrică ar fi utilă mai ales celor care vor să o folosească pentru a ajunge la serviciu.

Dacă anul trecut au fost vândute 40 de biciclete electrice, anul acesta numărul a crescut deja la 300. Însă cea mai ieftină bicicletă electrică poate costa şase mii de lei. Tocmai preţul foarte mare a dat naştere unui fenomen mai puţin cunoscut: piața neagră de biciclete și piața neagră de biciclete furate.

Cei care vor să renunțe la maşina veche vor putea folosi tichetul din programul Rabla pentru o bicicletă electrică noua, cel mai probabil, de anul viitor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite