Dai licența la timp, nu mai iei bursă! Dai examenul în toamnă, iei bani și pe durata vacanței

3 august 2017, 20:32

Ruxandra a absolvit Facultatea de Litere de la Universitatea din Bucureşti. În iunie şi-a dat licenţa. Apoi a fost admisă la Masterat.

Chiar dacă îşi continuă studiile, conform legii tânăra nu mai este considerată studentă pe perioada vacanţei şi nu mai poate primi bursa de studiu de 740 de lei.

Ana Maria din Timişoara este într-o situaţie asemănătoare. A absolvit Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor la Universitatea de Vest. A trecut examenul de licenţă, prin urmare a pierdut statutul de student, deci şi bursa.

„În schimb, colegii care vor susţine licenţa la finalul lunii septembrie vor beneficia de această bursă. Cam asta este problema mea şi a câtorva studenţi, colegii mei. Defavorizarea care s-a făcut pentru studenţii care au susţinut în prima sesiune licenţa şi studenţii care şi-au lăsat licenţa pe toamnă”, subliniază Ana Maria Popa.

În iunie, Ministerul Educaţiei a fost de acord cu propunerea studenţilor din ultimii ani, care au cerut să-şi primescă bursele până în septembrie inclusiv. Dar anumite universităţi au contestat decizia la Curtea de Conturi. Instituţia a decis că nu există bază legală pentru ca studenţii să-şi primească banii şi după examenul de finalizare a studiilor.

Astfel, studenţii din anii terminali vor primi bursă doar până în ziua în care îşi vor susţine examenul.

“Ceilalţi studenţi vor primi bursele integral, toată vacanţa, până în luna septembrie inclusiv”, subliniază preşedintele Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România, Vlad Cherecheş.

Supăraţi, aproape 2.500 de studenţii din anii terminali au semnat o petiţie prin care îşi cer bursele.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite