Petre Daea, întrebat de ce să nu mănânce românii făină de greieri: Lăsaţi greierii să cânte! Vă îndemn să faceţi ca mine: să mâncaţi româneşte!

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, consideră că greierii trebuie "lăsaţi să cânte", iar românii să mănânce hrana pe care o produc şi să nu-şi neglijeze patrimoniul gastronomic.

02 Septembrie 2022, 15:40 (actualizat 02 Septembrie 2022, 15:53) Știrile TVR |
În martie 2022, Petre Daea a degustat un baton din greieri de casă într-o emisiune tv

Prezent vineri la Arad, ministrul a fost întrebat despre îndemnul pe care l-a făcut în luna august ca românii să nu mănânce făină de greieri și a răspuns că îi îndeamnă pe români să mănânce româneşte.

"Eu am spus un lucru foarte clar: lăsaţi greierii să cânte. (...) Noi trebuie să consumăm ceea ce ne produce pământul, ceea ce fac oamenii aceştia folosind hrana pe care o cunoaştem şi avem un patrimoniu gastronomic extrem de important pe care nu trebuie să-l neglijăm. Vă îndemn să faceţi ca mine: să mâncaţi româneşte!", a afirmat Petre Daea, citat de Agerpres.

Ministrul Agriculturii a vizitat Târgul Agromalim de la Arad, cel mai mare târg de agricultură organizat în ţară după Bucureşti, la care participă aproximativ 270 de firme din România, Ungaria, Germania, Franţa, Olanda, Polonia, Cehia şi Bulgaria. Ministrul s-a mai întâlnit cu fermieri şi primari din judeţ.

În martie 2022, Petre Daea, care nu fusese numit ministru al Agriculturii la acea dată, a degustat un baton din greieri de casă, alături de  realizatoarea unei emisiuni de la Etno TV.

Comisia Europeană a autorizat, în februarie, promovarea greierelui de casă (Acheta domesticus) ca aliment nou în Uniunea Europeană, fiind a treia insectă care a fost probată cu succes pentru consum, după aprobările emise în luna iulie a anului trecut pentru viermele galben uscat şi în luna noiembrie pentru lăcusta călătoare.

În cazul greierelui de casă, autorizaţia de consum este valabilă atât sub formă congelată, uscată sau pudră.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 13°C
IASI 6°C 13°C
CLUJ 9°C 13°C
CONSTANTA 13°C 18°C
CRAIOVA 8°C 14°C
BRASOV 11°C 16°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI