Dacian Cioloş a devenit oficial preşedintele partidului PLUS. „Proiectul meu e România și știu ce avem de făcut”

26 ianuarie 2019, 14:34

„Proiectul meu e România și știu ce avem de făcut – să mergem la europarlamentare să obținem rezultate foarte bune. Apoi, să construim un proiect solid pentru prezidențiale (…) și să câștigăm alegerile locale (…) să devenim prima forță politică din România după alegerile parlamentare”, a declarat Dacian Cioloș.

„Vom aduce principiile bunei guvernări şi ale bunei colaborări comunitare la baza societăţii. Vom forma comunităţi locale puternice şi implicate, care să le arate cetăţenilor că se poate. E nevoie de exemple concrete pentru cei care nu mai cred şi abia atunci vom reuşi cu adevărat. La baza societăţii, România nu e scindată. Toţi ne dorim acelaşi lucru, dar nu ştim cum să îl obţinem. Nu există PSD-işti şi anti-PSD-işti, există doar oameni care au nevoi şi care îşi doresc să trăiască mai bine. Noi suntem cei care trebuie să întindem o mână tuturor şi să nu facem judecăţi de valoare care rup comunitatea în mod artificial. Abia aşa vom scăpa definitiv de scindări şi ura izvorâtă din opţiuni politice. Dacă aşteptăm să dispară acest PSD prin erodare politică, ne vom trezi cu surpriza că se va întoarce din nou sub alte forme. Doar prin schimbarea mentalităţilor şi a comportamentelor la baza societăţii, vom ieşi din capcana aceasta a politici care divide şi care incită la ură. Acest lucru ne dorim să aducă PLUS în societatea românească'”, a mai subliniat el.

Dacian Cioloș a adăugat că vrea ca PLUS să fie un partid deschis, în care toţi cei care doresc să participe la reconstruirea socială să fie bineveniţi.

„Vă propun şi o moţiune politică, o moţiune programatică. Începem să construim proiectul nostru în jurul unei strategii naţionale a bunăstării durabile. Acesta este elementul care stă la baza acestei moţiuni programatice – o bunăstare durabilă, care este realizabilă doar printr-un tip de educaţie care construieşte personalităţi capabile să îşi asume propria devenire şi propriile opinii, o educaţie care reuşeşte atunci când stimulează gândirea critică, atunci când societatea îşi reinventează modul de organizare şi când stimulează spiritul antreprenorial şi creativitatea. Asta trebuie să se întâmple atât în rural, cât şi în mediul urban”, a susţinut Dacian Cioloş.

Fostul premier a fost ales preşedinte al Partidului Libertate, Unitate şi Solidaritate (PLUS) cu 99,17% de voturi „pentru” şi 7 „împotrivă”. S-au înregistrat şi 6 abţineri, notează Agerpres.

Numărul total al delegaţilor care au votat a fost 1.557.

Dacian Cioloş a fost singurul candidat la şefia partidului.

Votul a fost electronic, iar delegaţii și-au putut exprima opţiunea de pe telefoane, tablete sau laptopuri.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite