Dacian Cioloș: Fac un apel la PNL să nu fugă de responsabilitate. Săptămâna viitoare vom propune un guvern în Parlament

Dacian Cioloș
Dacian Cioloș
15 octombrie 2021, 15:06

Preşedintele USR a făcut un apel  la Partidul Naționall Liberal să nu fugă de responsabilitate, pentru că România are nevoie de un guvern stabil și arătat că a propus PNL şi UDMR refacerea coaliţiei plecând de la un program cu soluţii concrete, legate de preţurile la energie, combaterea pandemiei de COVID.

„Din păcate, am constatat şi astăzi că PNL refuză deocamdată o negociere cu premierul desemnat de preşedintele Iohannis şi nu pot să fac decât în continuare un apel la PNL să nu fugă de responsabilitate, pentru că România are nevoie de un guvern”, a declarat Cioloş, într-o conferinţă de presă.

Liderul USR a anunțat că săptămâna viitoare partidul său va merge cu un program de guvernare în Parlament.

„Până duminică, PNL ştie unde să ne găsească în cazul în care au alte idei de a găsi formule împreună, acum şi nu mai târziu, pentru că oamenii nu aşteaptă. Noi vom merge până la capăt şi vom oferi un Guvern cu puteri depline”, a dat asigurări Cioloş.

Declarațiile premierului desemnat au venit după ce PNL i-a cerut lui Dacian Cioloş să negocieze cu PSD şi AUR pentru formarea majorităţii necesare pentru învestirea Guvernului.

„Biroul Executiv decide că PNL solicită lui Dacian Cioloş să facă întâi discuţii cu cele două partide pentru formarea majorităţii PSD şi AUR pentru a găsi cele 234 de voturi necesare învestirii Guvernului. Dacă Dacian Cioloş nu va reuşi să găsească majoritatea pentru învestirea Guvernului, PNL va demara negocieri cu toţi liderii partidelor responsabile, cu excepţia AUR, pentru a găsi cele mai bune soluţii pentru România”, a declarat vineri Florin Cîţu, după ședința PNL.

După aceste declarații, USR a anunțat că întâlnirea dintre premierul desemnat, Dacian Cioloş, şi liderii PNL, UDMR şi minorităţilor naţionale a fost anulată.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite