Dacian Cioloș, după eșecul votului din Parlament: ”Au respins singura soluţie pe care au avut-o pe masă”. Florin Cîțu este o ”non-soluție”

20 octombrie 2021, 13:51

Am discutat şi parlamentarii au discutat despre soluţii, dar au respins singura soluţie pe care au avut-o pe masă, pentru că exact cei care ne acuzau pe noi şi mă acuzau pe mine că blocăm găsirea unei soluţii prin faptul că am venit astăzi în Parlament cu o propunere de guvern şi de program de guvernare sunt exact cei care au prelungit situaţia de criză politică în care ne aflăm. (…) USR şi-a făcut datoria, noi rămânem în continuare cu această responsabilitate asumată de a contribui la găsirea unei soluţii, însă e important ca şi celelalte forţe politice să-şi asume responsabilitatea pentru mai ales ceea ce nu au făcut, fiindcă au stat pe margine , a declarat Dacian Cioloş.

Din acest moment, „mingea” se întoarce în terenul preşedintelui Klaus Iohannis, a mai spus liderul USR.

Vom vedea care sunt propunerile dânsului. Nu discutăm şi nu comentăm tot felul de speculaţii ipotetice despre ce ar putea să facă un partid sau altul pentru că singurul lucru pe care l-am constatat în aceste zile este că au stat deoparte, nu şi-au asumat responsabilităţi şi aşteptăm să vedem în ce fel îşi asumă soluţii adevărate, însă, din punctul nostru de vedere (…) soluţiile înseamnă în primul rând asumare. Nu am văzut asumarea până acum, sperăm să o vedem de acum înainte„, a declarat Cioloş.

Preşedintele USR, Dacian Cioloş, a declarat că propunerea PNL ca tot Florin Cîţu să fie premier este „o non-soluţie”, amintind că Guvernul condus de Cîţu a adunat o majoritate puternică care l-a trimis acasă.

Asta nu este o soluţie, este o non-soluţie. Când vrei să spui că nu ai soluţie, spui că vii tot cu acela care a picat deja în Parlament„, a afirmat Cioloş la Parlament, după ce Guvernul propus de el a fost respins.

El a spus că PNL nu poate veni cu un premier care a picat în Parlament.

Florin Cîţu a picat în Parlament. Suntem în situaţia asta pentru că Florin Cîţu a adunat o majoritate puternică în Parlament care a trimis Guvernul condus de el acasă. Cum poţi să spui că asta e soluţia? (…) Daţi-mi voie să nu mai comentez non-soluţii sau soluţii ipotetice care de fapt nu sunt soluţii„, a adăugat Cioloş, întrebat dacă respinge din start susţinerea lui Florin Cîţu ca premier.

În legătură cu apelul transmis de preşedintele PNL, Florin Cîţu, pentru crearea unei majorităţi în jurul liberalilor, Cioloş a spus: „Să vedem dacă au şi alte variante decât a spune acelaşi lucru pe care îl spun de câteva săptămâni”.

În urmă cu o săptămână, am fost şi m-am întâlnit cu conducerea PNL, cu Florin Cîţu şi le-am spus varianta pe care noi o propunem, nu am văzut de atunci alternative. În momentul în care o să le vedem, o să le discutăm. USR este un partid pragmatic care, aşa cum aţi văzut, propune soluţii, dar şi discută soluţii, dar soluţii pe masă, nu pe poveşti, a mai afirmat Cioloş.

PNL și PSD nu au venit până acum cu nicio soluție, vedem doar postări pe Facebook. Îi așteptăm și pe ceilalți să vină cu soluții, nu cu speculații, a subliniat politicianul.

Partidul Naţional Liberal îşi asumă deschiderea discuţiilor cu forţele politice parlamentare, cu excepţia AUR, în vederea creării rapide a unei majorităţi şi a unui guvern, a afirmat, miercuri, prim-ministrul interimar Florin Cîţu, preşedinte al PNL. 

Guvernul propus de premierul desemnat, Dacian Cioloş, a fost respins, miercuri, de plenul reunit al Parlamentului.

Au fost înregistrate 88 de voturi „pentru” şi 184 „împotrivă”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite