Dacian Cioloș, discuții cu parlamentarii USR. Fostul premier va pune bazele unei asociaţii active

5 ianuarie 2017, 14:36

După o scurtă întâlnire cu Sorin Grindeanu, Dacian Cioloş şi-a încheiat socotelile la guvern şi a plecat la Parlament. Liderii USR l-au primit cu braţele deschise. Fostul prim-ministru le-a vorbit despre fundaţia pe care vrea s-o pună la punct împreună cu mai mulţi colaboratori. Dacian Cioloş rămâne consecvent: vrea să facă politică, dar fără să se înscrie momentan într-un partid politic. Spune că nici fundaţia lui nu se va transforma în partid.

Liderii USR îi lasă uşa deschisă lui Dacian Cioloş.

Liberalii însă îl ţin la distanţă. Unii i-au transmis clar să îi ocolească.

Atât PNL, cât şi USR au defilat cu Dacian Cioloş drept candidat de prim-ministru în campania electorală. După eşecul din alegeri, tot mai mulţi liberali i-au reproşat că nu s-a implicat suficient în campanie.

Dacian Cioloş a declarat, după întâlnirea cu USR: “Mi s-a părut de bun simţ să vin să le mulţumesc. (…) A fost o vizită de prim contact din partea mea. Le-am spus că intenţia mea e să rămân în continuare implicat în viaţa publică, să continuu să promovez valorile, principiile, proiectele din platforma România 100. Eu intenţionez să am discuţii cu mai mulţi din foştii colaboratori şi să creăm o structură asociativă, probabil, pornind de la platforma România 100, care să fie activă public. Urmează să văd care e modalitatea cea mai bună ca eu să fiu eficient în viaţa publică. Dacă o să consider că înscrierea într-un partid politic, atunci o să iau în discuţie acest subiect”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite