Dacia va prezenta noul Jogger hibrid la Salonul Auto de la Paris. Premierul Nicolae Ciucă: Industria româneasca are un cuvânt de spus atât în Europa, cât și în lume

13 octombrie 2022, 09:25

Salonul Auto de la Paris se va desfășura în perioada 17 – 23 octombrie

Dacia va expune noua înfățișare, cu un logo nou și noi culori reprezentative.  Noul Jogger hibrid va fi prezentat în premieră la Salonul Auto de la Paris.

Premierul Ciucă dă asigurări că prin Programul ‘Rabla’ se va sprijini în continuare achiziţia de autovehicule electrice şi hibride

Premierul Nicolae Ciucă vizitează Platforma Industrială Dacia Mioveni, din județul Argeș. După ce va vizita uzina în care se produc autoturismele, prim-ministrul va avea o întâlnire de lucru cu managementul companiei.

Premierul a declarat că industria româneasca are în acest moment un cuvânt de spus atât în Europa, cât și în lume, industria românească are consistență și are viitor.

Am reușit să desprind optimism în ceea ce înseamnă capacitatea de a se adapta la aceste cerinte așa cum au fost asumate la nivelul UE, cerințe de mediu. Uzina și-a propus la începând du 2030 să aibă emisii de carbon zero, ceea ce este foarte important, a declarat Nicolae Ciucă.

Știm foarte bine că România și-a propus să dezvolte o rețea de 30 de mii de stații de încărcare electrică, dintre care peste 15 500 vor fi realizare prin PNRR, până la sfârșitului lui 2026. În programul de guvernare am menținut și anul acest programul Rabla și avem asumat și pentru anul viitor acest program. A fost o discuție în acest sens, că trenuie să avem în  vedere atât creșterea valorii financiare a programului cât și suma de compensare având în vedere rata de inflație, a mai spus premierul Nicolae Ciucă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Mașinile fabricate în România cuceresc piețele europene

Ciolacu: Din acest moment, guvernul și premierul vor folosi un singur brand – Dacia

Salonul auto de la Geneva. Renault a prezentat mult așteptatul model electric R5