Dacia Duster, la a treia generație. Constructorul de la Mioveni a proiectat noul model integral în România și se pregătește de lansare lui

30 noiembrie 2023, 09:14 (actualizat 6 decembrie 2023, 08:03)

În România vem doi mai constructori, Dacia și Ford. Performerul este evident uzina deținută de francezi la Mioveni, Dacia, însă și FORD reușește să fabrice în România mașini competitive. Dacia însă a reușit să cucerească inclusiv piață europeană și evident consumatorii.

Sunt țări în care mașinile de la Mioveni, în principal modelele Sandero și Duster, pun constructorul român în top 5 constructori, în față multor altor companii auto cu tradiție.

Dusterul făcut în România va primi din primăvară o altă față. Dacia a prezentat cea de-a treia generație a Duster, model care în 13 ani s-a vândut în peste 2,2 milioane de unități. Dacia spune că noul Duster are „un design mai robust și cu mai multă personalitate” și că „versiunea 4×4 a noului Duster duce capacitățile off-road la un alt nivel.

Compania promite materiale de mai bună calitate și adaugă că „totul este nou, mai puțin ceea ce este esențial: Duster rămâne SUV-ul de familie cu cel mai bun raport preț/prestații de pe piață”.

Duster 3 va avea o motorizare hybrid 140 este alcătuită dintr-un motor cu 4 cilindri de 1,6 litri, pe benzină, de 94 CP, din două motoare electrice și dintr-o cutie de viteze automată electrificată. Și, asta va dezamgi mulți consumatori, nu va există o varianta cu motorizare pe motorină.

Legat de preț, mai multe surse au declarat pentru TVR INFO că prețurile vor porni de la sub 20.000 de euro și cea mai scumpă versiune va fi sub 30.000 euro. Prețuri la care putem găși pe piață și alte variante din aceeși clasă, mai ales de la Peugeot, Opel, sau Hyundai. Constructorul de la Mioveni promite însă o crește a calității pe noul model.

Noul duster a fost conceput integral în România.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Salonul auto de la Geneva. Renault a prezentat mult așteptatul model electric R5

Dacia a devansat Renault pe piaţa europeană în luna ianuarie