Dacia Duster a urcat pe primul loc în Europa în topul vânzărilor de SUV-uri mici

Dacia Duster
Dacia Duster
20 noiembrie 2019, 12:23

Anul acesta Duster a venit cu noul motor de 1,33 litri pe benzină, dezvoltat de Renault alături de Mercedes-Benz şi care pe lângă cele două versiuni ale sale, de 130, respectiv 150 CP, vine atât cu tracţiune faţă, cât şi 4×4.

Ani la rând Duster a ocupat locul al treilea, respectiv al doilea, în timp ce prima poziţie era deţinută de Renault Captur. Anul acesta însă, Captur a trecut la cea de-a doua generaţie. De asemenea, Peugeot 2008 care a deţinut locul secund după Captur va beneficia de o nouă generaţie în următoarele luni.

Și Ford EcoSport, cel de-al doilea SUV produs în România, a urcat o poziţie în clasament, ocupând locul al cincilea în topul celor mai vândute SUV-uri mici, după ce la finalul primului semestru ocupa locul al şaselea. Vânzările sale au urcat la nouă luni cu 12%, la aproape 94.000 de maşini. Pe locul secund în topul vânzărilor a urcat noul VW T-Roc, model care concurează direct atât cu Renault Captur, cât şi cu Ford EcoSport.

Ford a demarat în octombrie anul acesta la Craiova producţia modelului Puma, cel de-al doilea SUV mic al gamei constructorului american, care va reprezenta aproximativ jumătate din producţia uzinei de la Craiova.

În primele zece luni, Ford EcoSport este al doilea cel mai bine vândut SUV mic de pe piaţa locală, după Duster, având o cotă din segment de aproape 11%, faţă de 37% câd are SUV-ul produs la Mioveni.

Sursa: Mediafax

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă